Salut

L’Agència Europea de Medicaments avala vacunar els nens d’entre 5 i 11 anys amb Pfizer

La dosi serà menor de la que es fa servir per als majors de 12 anys

L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat vacunar els nens d’entre 5 i 11 anys amb Pfizer-BioNTech contra la Covid-19 amb l’antídot de Pfizer-BioNTech. Després d’una reunió aquest dijous, els científics experts de l’agència han validat els estudis clínics realitzats amb uns 2.000 nens que indiquen una efectivitat i la seguretat del vaccí per als menors comparable a la dels adults. La dosi serà menor de la que es fa servir per als majors de 12 anys: una tercera part de l’habitual. De totes maneres, es posarà en dues injeccions en un espai de temps de tres setmanes.

És el primer vaccí que rep l’autorització del regulador de la Unió Europea per a aquesta franja d’edat. A finals de maig, l’EMA va aprovar l’ús de Pfizer-BioNTech en adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Estudis clínics

L’EMA ha validat els estudis clínics de Pfizer-BioNTech sobre els efectes de la vacuna contra la Covid-19 en nens d’entre 5 i 11 anys. Les proves conclouen que amb una tercera part de la dosi habitual s’aconsegueix una resposta immune “comparable” a la dels adults. Dels 1.305 nens que van rebre la vacuna, tres van desenvolupar Covid-19, mentre que dels 663 que van rebre un placebo 16 van experimentar símptomes pel virus.

Els efectes secundaris més comuns són similars als detectats en els majors de 12 anys i els adults: dolor al lloc de la injecció, cansament, mal de cap, dolor muscular i calfreds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia