Societat

Anna Maria Oriol i Moncanut

Va ser la cap d’inspecció d’ensenyament primari a la província de Girona. Va entrar en política primer a UCD i més endavant al PP, i va ser escollida regidora de l’Ajuntament de Girona

1 2 3 4 5

Mestra i pedagoga. Cap de la Inspecció d’Ensenyança Primària a la província de Gironai secretària provincial de la Unió de Centre Democràtic (UCD) a Girona. Després de la desfeta de la UCD va ser regidora pel Partit Demòcrata Popular, dins de la coalició AP-PDP-UL, a l’Ajuntament de Girona entre 1983 i 1987.

Va néixer a Pontós el 19 d’agost del 1929, localitat on els seus pares feien de mestres. Durant la Guerra Civil varen empresonar el pare perquè era de la CEDA i es va traslladar a Sant Andreu de la Barca. Varen tornar a Pontós, la van internar al ColElegi de les Franceses de Flgueres. Més endavant va anar d’interna a les Escolàpies de Girona. Mentre preparava les oposicions a mestra, va fer filosofia i lletres i pedagogia a Madrid. Va treure la plaça per inspecció al Ferrol i l’any 1965 va tornar a Girona, on va exercir fins la jubilació.

Es va casar el 1960 i quatre anys després es va separar. El matrimoni va tenir una filla, Isabel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia