Salut

Les vacunes comencen a caducar pel baix ritme d’inoculacions

Salut atribueix aquest fet a la previsió feta, ja que s’esperava un increment da la vacunació al setembre, cosa que no ha passat

Hi ha 1,1 milions de dosis a les neveres esperant a ser administrades

Lots de les vacunes contra la Covid comencen a caducar a Catalunya perquè el ritme d’inoculació s’ha alentit i és inferior al que va pronosticar el Departament de Salut, que esperava un repunt de demanda després de l’estiu que no s’ha produït.

Així, alguns vials no s’han pogut administrar abans dels 31 dies establerts després de descongelar-se, segons ha avançat El País i ha confirmat el Departament de Salut que dirigeix el conseller Josep Maria Argimon.

Fonts de Salut consultades per Efe han admès que és possible que hi hagi unitats que hagin caducat, encara que sense xifrar-les, i han reconegut que això ha succeït perquè preveien més demanda al setembre de la que finalment hi ha.

Després d’un agost amb un baix nivell d’administració de dosi, el Departament de Salut confiava que al setembre, amb la tornada de les vacances i el retorn al treball i a l’escola, s’animaria la campanya.

A principis de setembre, Salut fins i tot va pronosticar que es podria recuperar el ritme de 500.000 dosis setmanals d’abans de l’estiu, però les xifres es queden lluny: 159.758 dosis injectades en l’última setmana.

En aquest context, Catalunya té en aquests moments 1,1 milions de dosis esperant a la nevera i aquesta setmana ja no n’ha demanat més al Ministeri de Sanitat, ja que li sobren.

Amb un 70,9% de la població amb pauta completa, la vacunació no mostra signes de repuntar, sinó que s’alenteix, com ja va admetre aquest passat dimecres la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas.

Aquest dijous passat es van inocular 16.700 dosi, quan el mateix dia de la setmana anterior es van punxar 27.550 injeccions.

Els grups amb menys vacunació són els de 20 a 29 anys, amb un 59,9% amb pauta completa, i els de 12 a 15 anys (52,7%), tot i que aquest franja va ser l’última en incorporar-se a la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia