Societat

A punt els dies de la mobilitat sostenible

A Olot presentaran el resultat de l’enquesta sobre l’ús de la bicicleta

Alguns ajuntaments de la demarcació ja han anunciat les activitats que hi haurà als seus municipis durant la Setmana de la Mobilitat, que comença aquest divendres.

Girocleta de nit, a prova

A Girona, l’Ajuntament organitza una vintena d’activitats des de demà i fins dimecres que ve, com ara la fira del vehicle elèctric, que tindrà lloc el cap de setmana a les places de Catalunya, de Pompeu Fabra i de la Independència i el carrer de Santa Clara. A més, des de demà i fins al 31 de desembre, incloent-hi les Fires de Sant Narcís, es podrà utilitzar el servei municipal de bicicleta (la Girocleta) a la nit (des de la 1 h i fins a les 5.30 h) com a prova pilot.

A Figueres també s’han centrat en la promoció dels desplaçaments en bicicleta, amb tallers i pancartes per promocionar-ne l’ús, repartiment d’esmorzars saludables entre els usuaris, cessió de bicicletes als centres escolars i la instal·lació de nous aparcaments.

Pla ‘Olot pedala’

A la ciutat garrotxina, entre els actes que ha preparat l’Ajuntament destaca la presentació dels resultats de l’enquesta Olot pedala, en què els ciutadans han pogut fer propostes per portar a la pràctica la millora de l’ús de la bicicleta a la ciutat. La presentació serà aquest dissabte a les 10 h a la sala El Torín. En acabat, hi haurà una bicicletada popular per conèixer els indrets on es podrien aplicar les propostes de l’enquesta.

Una altra proposta remarcable és la xerrada en línia sobre el Bicibús, que és quan la mainada es desplaça a l’escola en grup i en bicicleta, amb la supervisió d’algun pare i altres adults. És una iniciativa que unes quantes famílies que tenen mainada a l’escola de Sant Roc pensen posar aviat en marxa.

Una altra xerrada es dedicarà als vehicles compartits i també s’ha organitzat una prova de cotxes elèctrics i un concurs fotogràfic i de vídeo. Les imatges s’han de penjar al Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #MouteAOlot.

Salt i Quart

A Salt, hi haurà sis dies d’actes, com ara un trivial de mobilitat sostenible a càrrec de SaltJove, o el tancament del trànsit del cèntric carrer Francesc Macià, entre el passeig dels Països Catalans i el carrer Major –els veïns accediran als seus pàrquings a través del carrer Torras i Bages. L’equip de govern, d’ERC i Junts, vol avaluar-ho com a prova amb vista al futur. A Quart, entre altres activitats, dissabte hi haurà un punt d’inspecció tècnica de bicicletes (ITB), amb la col·laboració del Club Esportiu Quart de Volta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia