Salut

Poca afluència en la primera jornada de vacunació sense cita a la Universitat de Lleida

La franja dels 20 als 29 anys presenta la cobertura més baixa, ja que una de cada tres persones no ha rebut cap dosi

Poques persones han acudit a la primera de les jornades de vacunació sense cita contra la Covid-19 que el Departament de Salut porta a terme a la Universitat de Lleida (UdL). Des de la universitat lleidatana, però, ho atribueixen al fet que molts dels estudiants ja s’han vacunat. L’objectiu de la iniciativa és augmentar el percentatge de vacunació entre la comunitat universitària per tal de garantir la màxima presencialitat durant aquest curs acadèmic. A la vegada, la UdL ha engegat accions per sensibilitzar els universitaris que encara no s’han vacunat perquè ho facin.

Les vacunacions als diferents campus de Lleida es fan des d’aquest dimarts i fins dijous, i el 21 i el 22 de setembre es duran a terme al campus Igualada-UdL.

Un total de 24 persones s’han vacunat als campus del Rectorat i de Ciències de la Salut de la UdL en la primera jornada de vacunacions sense cita que Salut porta a terme a la universitat lleidatana.

La coordinadora de l’equip de vacunació Covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, Blanca Aguarod, ha assenyalat que l’objectiu de la iniciativa és acostar la vacunació contra la Covid-19 a la població que està menys vacunada, facilitant que puguin vacunar-se sense cita prèvia. En aquest sentit, ha detallat que la franja d’entre 20 i 29 anys és la que té una cobertura menor, ja que només dues de cada tres persones han rebut la primera dosi a la regió sanitària de Lleida. En el cas de la franja que va dels 16 als 19 anys, són tres de cada quatre les persones que ja tenen la primera dosi.

Aguarod atribueix que hi hagi menys gent vacunada entre aquestes franges d’edat a diferents motius com ara que hi ha gent que té por als possibles efectes secundaris del vaccí, altres que es creuen informacions falses, mentre que un grup més minoritari dubta per por a la punxada. Tot i això, la responsable de l’equip de vacunació ha defensat la seguretat de les vacunes que s’estan administrant.

En tots els punts habilitats es poden vacunar les persones que formin part de la comunitat universitària no vacunades o pendents d’una segona dosi, inclosos els estudiants i personal que estiguin realitzant una estada a la UdL o siguin desplaçats de llarga durada d’altres comunitats autònomes. La vacunació està oberta també a la resta de la població major de 12 anys. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d’aquesta iniciativa s’administrarà tres setmanes després al Pavelló Onze de Setembre de Lleida, exceptuant aquelles que l’hagin rebuda a Igualada perquè forma part de la regió sanitària de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia