Societat

La UdG tindrà dos punts de vacunació sense cita prèvia

El dia 14 estarà operatiu al campus de Montilivi i el 16, al del Barri Vell, en tots dos casos en horari de matins

Està pensat per a la comunitat universitària i per a la població de més de 12 anys

Coincidint amb l’inici del curs universitari, el Departament de Salut habilitarà els dies 14 i 16 de setembre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat de Girona (UdG). El dia 14 l’espai estarà operatiu al menjador d’estudiants del campus de Montilivi i el dijous 16 es traslladarà a la Facultat d’Educació i Psicologia, al campus del Barri Vell. Tots dos dies, els punts estaran oberts de les deu del matí a les dues de la tarda.

S’administrarà la primera dosi de vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com a la resta de la població –major de 12 anys– de la regió sanitària de Girona. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d’aquesta iniciativa s’administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat.

En aquests dos punts també podran vacunar-se els estudiants i el personal que estiguin fent una estada o siguin desplaçats de llarga durada d’altres comunitats autònomes. En aquest cas, hauran de facilitar prèviament les dades personals a través del correu electrònic [email protected]. Tothom haurà de portar un document que l’identifiqui (targeta sanitària, DNI, NIE o passaport).

L’espai sense cita prèvia a la Universitat de Girona s’afegeix als altres set punts que hi ha distribuïts arreu del territori de la regió sanitària, concretament a les poblacions de Blanes, Calella, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i Sant Antoni de Calonge. Aquests punts continuen vacunant amb cita prèvia, que permet una planificació millor als professionals sanitaris, però també ofereixen horaris de vacunació oportunista, que es poden consultar a canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita .

LA XIFRA

9
punts
de vacunació hi haurà a la regió sanitària de Girona per vacunar-se sumant-hi els dos de la UdG.

Apropar les vacunes als més joves

Salut i la UdG sumen esforços per acostar la vacunació de la Covid-19 a la comunitat universitària amb l’objectiu d’iniciar el curs amb el major nombre de persones immunitzades amb pauta completa. Amb aquesta iniciativa també es vol facilitar l’accés a la vacuna a les persones més joves. Actualment, a la regió sanitària de Girona, la cobertura en pauta completa a la regió de la franja d’edat entre 16 i 19 anys és del 60%, del 52,6% entre 20 i 29 anys i del 54,8% en el grup de 30 a 34 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia