Societat

Un parapentista mor en un accident a Organyà

Efectius dels Bombers i el SEM s’han traslladat al lloc del sinistre però no han pogut fer res per salvar-li la vida

El cos s’ha hagut de retirar amb un helicòpter

Un home ha mort aquest dijous mentre practicava parapent a Organyà (Alt Urgell), segons ha informat Bombers de la Generalitat.

L’accident ha passat aquest migdia a prop del mirador de les Solanes. L’instructor que acompanyava la víctima ha donat l’avís pocs minuts després de la una.

Els Bombers han activat un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A dos quarts de dues el personal helitransportat ja era amb la víctima, però malgrat la ràpida atenció no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida.

En l’operatiu de rescat ha participat també un helicòpter medicalitzat del SEM, però no ha pogut operar a causa de l’accidentat relleu de la zona, i una ambulància bàsica amb suport psicològic per a la família de la víctima.

També s’han mobilitzat dues dotacions terrestres dels Bombers de la Seu d’Urgell i Organyà, que han hagut de retornar als seus parcs en constatar que el lloc del sinistre no era accessible per terra.

Els Mossos d’Esquadra hi han desplaçat una dotació de la Unitat d’Intervenció a Muntanya (UIM) i una patrulla de seguretat ciutadana. Els efectius de Bombers els han facilitat l’accés a l’indret del sinistre per tal que els agents obtinguessin la informació necessària per a l’aixecament del cadàver i posterior investigació.

Després de les perquisicions policials, l’helicòpter dels Bombers ha transportat el cos fins a l’Institut de Medicina Legal de Lleida.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos s’ha fet càrrec de la investigació del sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia