Salut

Salut

Manual d’ús del cos

L’empresa emergent Made of Genes fa estudis moleculars que combinen l’anàlisi de sang i el test d’ADN perquè cada persona sàpiga com millorar la seva salut

Cada client rep recomanacions personalitzades i l’assessorament d’un equip de professionals

L’empresa està a punt d’encetar una ronda de finançament de 5 milions d’euros

L’empresa vol ara expandir-se al mercat de la Gran Bretanya, com a pas previ als Estats Units

A Catalunya ja han mort més de 21.000 persones per la Covid-19, un virus que en alguns casos acaba amb el pitjor desenllaç i en d’altres ni deixa notar la infecció. Tot i que encara hi ha grans enigmes sobre el perquè també s’acarnissa amb pacients sans que tenen totes les estadístiques a favor, els estudis han deixat clar que, entre altres factors, la malaltia ataca d’una manera diferent cada organisme segons la seva genètica, el seu grup sanguini, el seu estil de vida o les patologies prèvies. L’empresa emergent catalana Made of Genes, amb seu a Esplugues de Llobregat, ha llançat un test que combina les anàlisis genètica, metabòlica i d’anticossos per elaborar una sèrie de recomanacions personalitzades per millorar no només la resposta del nostre cos si ens contagiem amb el coronavirus, sinó també per analitzar el nivell de defenses naturals del sistema immunitari i evitar el desenvolupament d’altres patologies que poden empitjorar el seu diagnòstic. És un servei més d’aquesta empresa que integra en els seus estudis moleculars l’anàlisi de sang i el test d’ADN perquè cada persona sàpiga com és i com està en aquell moment i com pot millorar la seva qualitat de vida i la salut.

Com expliquen els fundadors del grup, Miquel Bru i Óscar Flores, els seus testos examinen, entre altres aspectes, la salut cardiovascular o òssia, el sistema immunitari, les intoleràncies i hipersensibilitats o la gestió del pes, i a cada client se li entrega un manual amb recomanacions ordenades segons la seva prioritat. Quins micronutrients necessita aquella persona, si té reaccions adverses a algun aliment, com evitar l’estrès oxidatiu, quin tipus d’exercici o esport li aniria millor o què ha de fer per evitar lesions, són alguns dels dubtes que es resolen. Per aconseguir els objectius proposats, l’empresa inclou un servei d’assessorament d’experts científics i professionals de la salut.

Com relata Miquel Bru, vicepresident de desenvolupament de negoci de Made of Genes, ell treballava d’infermer i fisioterapeuta i se sentia “frustrat” perquè havia d’entregar a tots els seus pacients, fos quin fos el seu problema i vingués d’on vingués, “els mateixos fulls de protocols a seguir”. Bru i Óscar Flores, doctor en biomedicina i CEO de l’empresa, es van conèixer fent un programa de formació en negocis i en el treball de final de carrera van idear Made of Genes. “Es van ajuntar dues visions diferents i complementàries –explica Bru–: jo treballava de consultor d’implantació de sistemes hospitalaris i l’Óscar dominava la part més científica, perquè estava acabant el doctorat en genòmica aplicada a la indústria bàsica, així que vam voler aplicar tots els nostres coneixements al món real.”

Tecnologia molt cara

Els dos destaquen que la tecnologia molecular per cuidar i preservar la salut “ja és aquí”, però hi ha dos problemes: és molt cara de desenvolupar i costa molt d’interpretar la informació que se n’obté. Com reflexiona Flores,“moltes empreses s’han llançat a oferir per internet anàlisis genètiques que et prediuen el risc de patir cent malalties, i aquesta és una informació molt crua i qui la rep no sap com fer-la servir”. Com continua el CEO de Made of Genes, “la genètica explica el risc de patir determinades malalties, però també hi ha molts altres factors, és per això que vam decidir combinar-la amb la informació de com ets i com estàs”. Per exemple, destaca, una persona pot tenir el colesterol alt per herència, perquè el cos no el metabolitza bé, però també per mals hàbits, de manera que en aquest darrer cas pot ser més adequat no prendre cap pastilla per controlar aquest indicador que posa en risc la nostra salut, sinó canviar l’alimentació i fer esport.

Made of Genes ha tancat ja acords amb asseguradores com Savia, Agrupacio Mútua, Fiatc o DKV, i vol ara “posar el peu a Anglaterra, com a pas previ als Estats Units”. L’empresa té ara 30 treballadors, va facturar l’any passat 750.000 euros, un 70% més, i després de captar una inversió de 4 milions, a l’estiu encetarà una nova ronda per captar 5 milions més i finançar aquesta fase d’expansió. Segons els impulsors del grup, el 2020 “ha estat un any d’inflexió pel que fa a la medicina molecular, perquè fa molts anys que es fan servir proves com les PCR o se seqüencien virus, i és ara que tots hem fet un màster en tot això, a banda de quedar demostrat que és millor prevenir que curar”.

30
treballadors
té actualment Made of Genes, grup amb seu a Esplugues de Llobregat.
70
per cent
han augmentat el 2020 les vendes de la companyia, fins als 750.000 milions d’euros.
4
milions
ha captat fins al moment la firma i ara llançarà una nova ronda de finançament, de 5 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia