Societat

COSTA DAURADA

TURISME

Arrencada només a mitges

Els hotelers celebren l’obertura comarcal però pateixen el veto a d’altres comunitats autònomes i a Port Aventura

L’obertura del confinament comarcal ha suposat una injecció d’ànim a les expectatives del sector turístic de les comarques de Tarragona, molt tocat per la caiguda de visitants de l’any passat i per la dependència d’un model molt basat en el volum. Sense poder comptar encara amb el desembarcament dels grups de turistes que porten els operadors turístics, els grans complexos hotelers de Salou, Cambrils i la Pineda continuen veient lluny la recuperació, però les perspectives són millors per als hotels petits i mitjans i per als allotjaments d’interior. Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, explica que, sense tancament comarcal, la situació fa un viratge: “Des del Patronat havíem demanat l’obertura del confinament comarcal perquè ens afectava molt, som receptors de turisme de proximitat, i més encara en una època com la Setmana Santa.”

El sector afronta amb optimisme relatiu la Pasqua per poder començar a recuperar terreny, malgrat que els hotelers haurien preferit que l’obertura també fos en l’àmbit de les comunitats autònomes. “Els nostres mercats són el País Basc, Navarra, La Rioja i l’Aragó”, manifesta Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Tot i que encara troba que és aviat per fer una previsió sobre l’ocupació que tindran per Setmana Santa, avança que si arriben al 50% estaran “contents”: “La gent té ganes de passar-s’ho bé. Quan la mobilitat és possible, el mercat existeix”, exposa. Per a aquestes dates de festa, la FEHT estima que hi haurà oberts un 80% dels càmpings, un 50% dels apartaments i entre el 15% i el 20% dels hotels de la demarcació.

Els establiments de l’interior s’han omplert més ràpidament que els de la costa. Una tendència que sol ser habitual per Setmana Santa, segons explica Guardià.

Meritxell Roigé lamenta que el govern no hagi permès l’obertura de Port Aventura: “Ens afecta molt que el parc no obri, perquè molts hotels i activitats turístiques van lligats a Port Aventura.” Respecte a si aquesta Setmana Santa pot servir de presagi del que ha de venir a l’estiu, la presidenta del Patronat ho posa en dubte: “L’escenari serà diferent, confiem que a l’estiu estiguin obertes totes les fronteres i que funcioni l’aeroport de Reus amb normalitat.” Meritxell Roigé es mostra confiada que “sigui un estiu millor que el passat” però avisa que “cal veure com evoluciona la pandèmia”.

LES FRASES

El confinament comarcal ens afectava molt, som receptors de turisme de proximitat
Meritxell Roigé
presidenta del patronat de turisme
La gent té ganes de passar-s’ho bé; quan la mobilitat és possible, el mercat existeix
Xavier Guardià
portaveu de la federació empresarial d’hostaleria (FEHT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia