Educació

Retorn progressiu a les aules universitàries

El retorn parcial a les aules universitàries no serà immediat. Les facultats han d’organitzar les condicions per fer classes presencials amb un aforament màxim d’un 30%, ja que des de l’octubre les classes teòriques es fan a distància. La mesura ha estat ben valorada pel rector de la UB, Joan Guàrdia, que va destacar ahir que el fet de permetre una semipresencialitat global i no per cursos facilita les coses. “És més coherent perquè ens permet organitzar-nos segons les facultats i els ensenyaments”, va explicar. Podrien reservar la presencialitat per al primer i l’últim curs o allà on ho considerin més necessari. El sindicat d’estudiants SEPC va valorar la decisió com un avanç, però es va mostrar confiat en una obertura més àmplia passada la Setmana Santa perquè defensa que la presencialitat és segura.

El lleure educatiu va valorar també com un avanç la represa de les activitats per a adolescents i joves, tot i que amb matisos. Des de Fundesplai es va recordar que els esplais no poden fer colònies, mentre que l’Acellec va considerar que és insuficient perquè les extraescolars són inviables si queden reduïdes a un màxim de sis participants si no pertanyen al mateix grup de classe. Xavi Nus, president del MCECC-Fundació Pere Tarrés, va celebrar l’anunci perquè és “un pas importat per al benestar físic i emocional” dels joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia