Societat

El Tren Petit, 65 anys després del final a Palamós

L’Arxiu Municipal n’edita un vídeo i proposa un joc educatiu a les escoles

El 29 de febrer del 1956 el Tren Petit va fer el seu darrer viatge, després de prop de 70 anys d’activitat. Amb motiu d’aquesta efemèride, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós ha compartit un vídeo que es pot veure a YouTube que recull en imatges el record d’aquest mitjà de transport, que va unir Palamós i altres municipis del Baix Empordà amb la ciutat de Girona.

Aquest muntatge en vídeo també formarà part de l’activitat educativa L’enigma del Tren Petit, que s’oferirà als centres educatius de Palamós aquesta primavera. La proposta, en format d’escape room, està destinada a alumnes del cicle superior de primària i vol donar a conèixer la història del Tren Petit, mentre apropa els alumnes als documents històrics dels arxius, i és una adaptació per a Palamós del projecte elaborat l’any 2019 pels arxivers del Baix Empordà.

Prop de 70 anys en servei

L’any 1884 es va constituir la societat Tranvía del Bajo Ampurdán amb un capital social d’un milió de pessetes, amb els quals es va iniciar la construcció d’aquesta infraestructura ferroviària. La inauguració de la línia va tenir lloc el 23 de març del 1887 i es va establir un recorregut inicial que passava pels municipis següents: Palamós, Sant Joan de Palamós, Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell, Llofriu, Torrent, Sant Climent, Vulpellac, la Bisbal, Corçà, la Pera-Púbol-Rupià, Flaçà i, més tard, fins a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia