Salut

Olot, en alerta pel fet de tenir el risc de rebrot més alt del país

En aquesta ciutat els positius s’han incrementat un 80% en l’última setmana

En un institut tenen nou grups i 275 persones confinades

L’alcalde fa una crida a extremar la prudència

Les erràtiques fluctuacions dels índex d’incidència de la Covid-19 han situat Olot com el municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més elevat, 1.607 punts, quan la mitjana de la regió sanitària de Girona és de 499. En la darrera setmana s’han registrat a Olot 266 nous casos, és a dir que en set dies els positius s’han incrementat en un 80%. Reflex d’aquesta situació és el nombre de confinats als centres d’ensenyament de la ciutat. Ahir n’hi havia 773, corresponents a deu escoles o instituts. Destaca el cas de l’institut La Garrotxa, amb nou grups confinats, que suposa 272 alumnes i tres docents afectats. En aquest centre s’hi han detectat 26 positius. També crida l’atenció la incidència a l’escola de Sant Roc (sis grups, 120 confinats) i del Pla de Dalt (sis grups, 112 confinats). Mentrestant, a la residència Montsacopa ahir van haver de tancar el seu centre de dia perquè van detectar-hi un positiu. Quant a residents, la xifra de morts ja s’eleva a 14 residents i només 24 dels 87 usuaris no han donat positiu.

Davant d’aquest panorama, l’alcalde ha hagut de fer una crida al seny. Pep Berga va demanar ahir a la població que extremi “les mesures de prudència”, referint-se a guardar la distància, fer servir mascareta i rentar-se sovint les mans. “Hem d’entendre que estem passant uns moments complicats i que hi hem de col·laborar tots si en volem sortir”, va manifestar.

Al conjunt de la regió sanitària de Girona, ahir hi havia 287 ingressats. En l’última setmana hi ha hagut 55 defuncions degudes a la Covid-19, segons el Departament de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia