Societat

Ferran López serà el número dos de Trapero

El fins fa poc comissari en cap Eduard Sallent passarà a liderar la Regió Metropolitana Sud

Esquius i Molinero s’incorporen a la direcció operativa dels Mossos

Ferran López, el comissari que va substituir Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d’Esquadra després de l’1-O i l’aplicació de l’article 155, serà el nou número dos del cos un cop el major ha recuperat el comandament, segons ha anunciat aquest divendres a la nit el govern de la Generalitat.

El fins fa pocs dies comissari en cap, Eduard Sallent, passa a liderar la Regió Metropolitana Sud, a petició pròpia, i els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero s’incorporen a la direcció operativa de l’organisme policial.

Per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal: la comissària Marta Fernández.

El nou organigrama dels Mossos que s’ha donat a conèixer aquest divendres estipula que el comissari David Boneta continuarà al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i que el comissari Rafel Comes assumeix les funcions de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

A banda, la comissària Alícia Moriana, fins ara sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha estat nomenada cap de l’Escola de Policia de Catalunya. El comissari Joan Portals, que liderava la Regió Policial Metropolitana Sud, passarà a ser cap de la Comissaria General de Mobilitat.

L’Intendent Miquel Hueso deixa el comandament de la Comissaria General de Recursos Operatius i passa a ser sotscap de la mateixa àrea. Cedeix el càrrec al comissari Josep Lluís Rossell, que fins ara era cap de la Regió Policial Central.

També canvia de destinació l’inspector David Ruiz, que deixa el comandament de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Rubí per passar a ser cap de l’Àrea d’Escortes. L’intendent Daniel Pérez, fins al moment cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, ha estat nomenat sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

El sotsinspector Anselm Pasquina, que és ara el número dos de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, passarà a ser-ne el número u. Així mateix, l’intendent Jordi Dalmau passa de sotscap de la Regió Policial Ponent a cap d’aquesta divisió.

El comissari Xavier Creus, fins al moment adscrit a la Prefectura de la Policia, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Girona, i la comissària Cristina Manresa, que liderava la Comissaria Superior de Coordinació Central, serà ara la cap de la Regió Policial Central.

L’intendent Joan Carles de la Monja, adscrit a la Regió Policial Metropolitana Sud, ha estat nomenat sotscap d’aquesta regió. El comissari Joan Figuera, que estava al capdavant de l’Escola de Policia de Catalunya, serà el nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

El sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, l’intendent Antoni Sànchez, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, i l’intendent Antoni Rodríguez, que era el cap de la Divisió d’Investigació Criminal, serà el nou sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Finalment, l’intendent Ramon Chacón, fins al moment sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal, ha estat nomenat cap d’aquesta divisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia