Societat

Girona amplia les zones de davant de les escoles

L’Ajuntament de Girona va informar ahir que està adaptant els accessos a les escoles perquè quan comenci el curs s’hi puguin garantir les mesures de seguretat per la Covid-19. La principal demanda que han fet arribar els centres al consistori ha estat guanyar més espai davant dels col·legis perquè es puguin respectar les distàncies durant l’entrada i la sortida d’alumnes.

Les actuacions, a càrrec de les brigades municipals, s’estan duent a terme aquest estiu en una vintena d’escoles. En la majoria s’ampliarà la zona d’entrada i sortida a partir de l’eliminació d’aparcaments, com és el cas de les escoles Àgora, Marta Mata, Migdia, Pericot i Bruguera. En altres centres, com ara les escoles Carme Auguet, Dalmau Carles i Font de la Pólvora, es delimitaran zones d’espera per a les famílies. A més, es permetrà a les escoles Annexa, Balandrau i Cassià Costal tallar algun carril de trànsit a les hores clau.

Parcs i places com a pati

El consistori va anunciar també que permetrà que els centres escolars utilitzin espais públics, com ara parcs i places, per a les estones de pati o per a altres activitats lectives.

Aquestes actuacions són fruit d’un pacte del govern de JxCat amb ERC, en el qual es va acordar destinar 100.000 euros a millores en l’àmbit escolar i adaptar els centres davant la situació generada pel coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia