Societat

Barcelona desallotjarà platges si hi ha saturació tot i el control d’accés

Batlle preveu disposar de 400 nous agents per a la ciutat aquest estiu respecte a l’anterior

La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotjarà platges de la ciutat si s’arriba a una saturació d’usuaris tot i el control d’accés que es fa. Aquest dissabte, de fet, es va haver de fer en una part de la platja de la Barceloneta, segons ha explicat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. La ciutat ja ha tancat l’accés a les platges en diverses ocasions quan s’ha detectat que s’arribava al límit d’aforament, però Batlle ha avançat que, si aquest s’acaba superant, hi haurà “desallotjaments parcials” com hi va haver aquest cap de setmana. El tinent d’alcaldia de Seguretat també ha explicat que aquest estiu preveu disposar de 400 nous agents policials per a la ciutat, entre nous urbans i nous mossos, respecte a l’any anterior.

Batlle ha presentat aquest dilluns el grup de platges de la Guàrdia Urbana d’aquest estiu, que ja es va posar en marxa el passat 22 de juny, que està format per uns 90 agents i que estarà desplegat fins a finals de setembre.

A més dels objectius habituals d’aquest grup per vetllar per la seguretat ciutadana i la convivència a la zona, aquest any també s’ocuparan de la vigilància per a la seguretat sanitària, per garantir que es compleixen les mesures de seguretat.

En els últims caps de setmana, Barcelona ja ha tancat l’accés a algunes platges per l’aglomeració de persones i, de fet, aquest dissabte es va haver de desallotjar una part de la platja de la Barceloneta que s’havia saturat. Batlle ha explicat que aquesta saturació va ser “puntual” i a causa del Pride.

Batlle ha fet una crida a la “responsabilitat” de la ciutadania, ha avisat que es tancarà l’accés a les platges quan calgui i que “arribat el cas hi haurà desallotjaments parcials per mantenir la seguretat”. Tot i això, ha apostat per “prevenir” aquesta situació controlant els accessos i tancant-los quan els indicadors avisin d’aglomeracions.

El tinent d’alcaldia de Seguretat ha explicat que fins ara hi ha hagut un “ús molt barceloní” de la platja, però que això pot canviar en les properes setmanes, quan els ciutadans marxin de vacances a altres punts. Això “compensarà” la presència de turistes que puguin arribar a la ciutat i vagin a la platja, tot i que ha admès que aquest any és una “incògnita” saber quants n’arribaran.

L’any passat, el grup de platges va intervenir més de 170.000 begudes de venda ambulant i va interposar 18.000 denúncies relacionades amb aquest tipus de venda no autoritzada. També hi va haver 144 denúncies per no respectar les indicacions de bany i 3.633 per ús indegut de vehicles de mobilitat personal, com ara bicicletes o patinets.

400 agents més

Batlle preveu que aquest estiu hi hagi a la capital catalana 400 agents policials més que l’estiu passat. Aquests nous agents provenen d’una promoció de la Guàrdia Urbana i una altra de Mossos d’Esquadra ja incorporades, però també de 200 nous agents de la policia local Barcelona que s’incorporaran a finals de juliol i els nous mossos que arribaran a la ciutat, el número total dels quals s’està “acabant d’afinar” amb el Departament d’Interior.

Preocupació per la violència d’alguns delictes

Per la seva banda, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’intendent major Pedro Velázquez, ha explicat que el punt de partida d’aquest estiu és “sensiblement diferent” respecte al 2019 a causa de la pandèmia, però que estan “preocupats” per la violència en alguns delictes, i també pel tràfic i el consum de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia