Societat

L’aplicació Infoplatges incorpora dades sobre el nivell d’ocupació per evitar aglomeracions

Els ajuntaments –de Montgat a Castelldefels– recullen les dades i l’AMB centralitza la informació

L’aplicació Infoplatges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) incorpora aquest estiu noves dades i es podrà consultar en temps real el nivell d’ocupació de cada platja. D’aquesta manera, els usuaris podran escollir en cada moment anar a les platges amb baixa ocupació per tal d’evitar aglomeracions i, d’aquesta manera, s’afavoreix que la població es reparteixi més al llarg de tot el litoral metropolità. L’aplicatiu recull la informació que recullen els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. L’AMB recorda de la importància de respectar el distanciament social com a mesura imprescindible per evitar l’augment de contagis per coronavirus en l’etapa de represa.

A més del nivell d’ocupació, l’aplicació incorpora altra informació de les platges com el temps, l’estat del mar, els serveis i les instal·lacions, els aparcaments o els transports públics. A més, els usuaris poden comunicar qualsevol incidència sobre neteja o desperfectes. L’any 2019, l’aplicació va rebre un total de 23.000 consultes.

Tarragona col·loca sensors

Les platges de Tarragona compten des d’aquesta setmana amb un sistema per controlar-ne l’aforament amb l’objectiu de poder garantir el distanciament social. Per saber quanta gent hi ha s’han instal·lat sensors que recullen “dades numèriques”, segons ha indicat el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño. Un cop s’arriba al 80% de l’aforament, a través d’uns altaveus es recomanarà a la gent que vagi a una altra platja més buida. Uns semàfors també marcaran amb els colors verd, groc i vermell el volum d’aforament. Les dades estaran disponibles en temps real en una aplicació de telèfon mòbil. A més, patrulles de la Guàrdia Urbana vetllaran pel compliment de les mesures i informaran els banyistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia