Societat

Detenen un acusat de matar la parella a Badalona

El crim s’ha produït al pis compartit a Esplugues de Llobregat

No va voler denunciar una agressió el 2019

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home, acusat de l’assassinat de la seva parella a Esplugues de Llobregat, una dona de 51 anys i nacionalitat espanyola que ja va patir l’any passat una altra agressió que la va portar a l’hospital, si bé es va negar llavors a denunciar-ho.

El crim va passar poc abans de les set del matí a la finca situada al número 13 del carrer de la Menta d’Esplugues, on la víctima vivia amb la seva parella en un pis compartit amb altres persones, segons fonts dels Mossos. Després d’una discussió, l’home hauria ferit amb un ganivet la dona, i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques no van poder fer res per salvar-li la vida. L’home va fugir, però va ser detingut cap a les dues de la tarda a Badalona.

El gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar ahir que la víctima ja va ser agredida la primavera del 2019, i va haver de ser atesa a l’hospital, però no va denunciar ni identificar l’home que li ho havia fet. Es va obrir una causa judicial per aquests fets, si bé la dona no va acudir a les cites del forense que havia de reconèixer-la, i la causa es va arxivar.

La sisena víctima mortal

La veïna d’Esplugues de Llobregat és la sisena víctima mortal per violència masclista registrada a Catalunya el 2020. Una d’elles era una filla menor d’una dona morta. Abans-d’ahir, va morir una dona a Santa Coloma de Gramenet, i van detenir el seu fill.

A Esplugues de Llobregat és el segon crim per violència de gènere aquest any. L’Ajuntament d’Esplugues i el de Viladecans, on estava empadronada la dona i tenia vincles, van fer comunicats expressant el seu condol als familiars i amics de la veïna. A Esplugues, es va convidar els veïns a fer un minut de silenci ahir a les set de la tarda i al lloc on es trobessin, per respectar les normes de l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia