Societat

RESTAURACIÓ

El producte de Km0 i la traçabilitat agafen encara més força en els restaurants

La restauració també ha viscut una sacsejada i una transformació. El client anirà a buscar la “particularitat” i “degustar territori” i “en lloc d’anar a una globalització tan gran com fins ara, anem tots cap al producte més proper, el de l’hortalà, artesà de casa nostra i la botiga de barri”, segons explica Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols d’Olot amb dues estrelles Michelin, un local que, en ple confinament, l’11 de maig, ha complert 30 anys. Les Cols ara està preparant una nova carta, la de l’estiu, amb la mateixa filosofia i estratègia que tenien fins ara.

Josep Roca, enòleg d’El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, pensa que després del coronavirus “ens obrim a un món nou, d’energia col·lectiva, d’atenció plena i de fraternitat que ha possibilitat la cura i la transformació”. És en aquesta transformació que els germans Roca han decidit repensar el seu projecte gastronòmic. Es reforma la cuina d’El Celler de Can Roca per millorar en traçabilitat i el Mas Marroch es transformarà, temporalment, en un restaurant de cuina tradicional catalana. “Volem compartir els plats viscuts. És temps de recordar, tornar a passar pel cor els plats del vostre record”, assegura Roca, que manté que “cuinaran emocions” i “les compartirem amb vosaltres”.

El client busca particularitat i degustar territori
Fina Puigdevall
Xef del restaurant les Cols
És temps de recordar i passar pel cor els plats del vostre record
Josep Roca
ENÒLEG D’EL CELLER DE CAN ROCA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona