Societat

Tanatoris, de 10 en 10, i sense abraçades

Els tanatoris de l’Alt Pirineu i les comarques de l’Ebre començaran a sortir avui de la situació d’excepcionalitat amb què han hagut de treballar durant el temps més dur del confinament, quan es van prohibir les vetlles dels difunts i, en alguns casos, l’assistència a l’enterrament. “La situació ha estat complicada, i en el nostre cas ens hem trobat amb fills de difunts que no han pogut pujar des de Barcelona per acomiadar els seus pares”, explica la Carmen de la funerària de Rialp, al Pallars Sobirà.

Com a norma principal, a partir d’avui els serveis funeraris de les zones de fase 1 de desconfinament podran reprendre les vetlles als difunts però amb una limitació de 10 persones a l’interior de la sala i 15 a l’exterior de l’edifici.

Neus Domingo, del tanatori de Tortosa, explica que s’han preparat les instal·lacions amb cartells recomanant les normes de conducta i s’han disposat ampolles d’hidrogel per a la higiene de les mans. “Nosaltres recomanem que es vingui amb mascareta, encara que siguin familiars del difunt, i que es mantinguin les distàncies de seguretat”, detalla Domingo. Sobre la qüestió del manteniment de les distàncies, un portaveu de la funerària Mémora de Tarragona pronostica que hi haurà problemes: “És complex això de la distància perquè el que és normal és abraçar la persona a qui dones el condol.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia