Societat

Govern i institucions municipalistes creen una taula bilateral per impulsar la reactivació econòmica

Torra garanteix “màxima cooperació institucional” i “absolut respecte a les competències”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la creació d’una taula bilateral amb institucions municipalistes i diputacions per impulsar la reactivació econòmica i social del país. En un comunicat de Presidència, el Govern explica que aquesta taula tindrà en compte el ’Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya’ que han presentat les entitats municipalistes i Torra l’ha definit com un “excel·lent punt de partida” per treballar conjuntament. En aquest sentit, ha promès “màxima cooperació institucional” i “absolut respecte a les competències” en una reunió que ha mantingut aquest dijous per videoconferència amb representants del món local.

Segons Torra, a la taula bilateral es tindran presents “tots els diferents accents” amb l’objectiu d’aconseguir “grans consensos” per impulsar la reactivació econòmica i social.

Així ho ha traslladat durant la reunió que ha mantingut per videoconferència amb els representants del món local, i a la qual també hi han participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Interior, Miquel Buch; i la consellera de Salut, Alba Vergés. Per part del món local hi han participat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l’ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea.

“El món local avui, i per vocació pròpia, és actor principal. I des del meu punt de vista i del conjunt de meu govern, és absolutament necessari que s’incorporin de manera estratègica a la definició d’aquest pla de reactivació”, ha defensat el cap de l’executiu català. A més, Torra els ha demanat “màxima cooperació institucional des del reconeixement de l’altre i la complementarietat”.

El cap de l’executiu ha volgut deixar clar que aquesta “màxima cooperació institucional” s’ha de fer mantenint “absolut respecte a les competències” d’ajuntaments , diputacions i entitats municipalistes i ha apel·lat a la necessitat que “totes les institucions siguin capaces d’establir aquesta reactivació alhora”.

La taula bilateral també estarà vinculada a la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell Executiu de dissabte passat.

A la reunió també hi han participat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i els delegats territorials del Govern a Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, el Penedès, Girona, Lleida, i l’Alt Pirineu i Aran, entre d’altres autoritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia