Salut

El govern espanyol estudia suspendre durant dos mesos el pagament dels lloguers per les persones vulnerables

La mesura podria prorrogar-se fins el mes després de la finalització de l’estat d’alarma

El govern espanyol estudia suspendre durant dos mesos el pagament dels lloguers per a les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi del coronavirus. Segons fonts d’Unides Podem, es tractaria de fer la suspensió dels rebuts i no pas un ajornament o moratòria. La mesura es destinaria a les persones que no puguin afrontar els lloguers per haver perdut la feina, haver patit una reducció de la jornada laboral, un ERTE o als treballadors autònoms i a les pimes que hagin patit una caiguda “substancial” dels ingressos. La suspensió seria per dos mesos però es podria prorrogar fins el mes després de la finalització de l’estat d’alarma. Per accedir-hi caldrà acreditar-ho amb documentació o una declaració responsable.

Les mateixes fonts han explicat que també s’estudia que els contractes d’arrendament que la finalització sigui durant el període de vigència de l’estat d’alarma siguin prorrogats automàticament per tres mesos.

Pel que fa als arrendadors, la proposta contempla una compensació econòmica que serà progressiva “en funció de la quantitat d’immobles en propietat que tingui l’arrendador en el mercat del lloguer”.

S’apunta que els que tinguin fins a dos immobles en lloguer se’ls compensaria fins el 100% de la quantitat. En canvi, els que tinguin més de 8 immobles en lloguer, rebin un 5%.

El projecte també vol que en els sis mesos posteriors a l’aprovació de la mesura no es puguin fer augments “abusius” dels preus en els contractes de lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia