Salut

L’Estat respon al Govern que no s’ha provat que els confinaments reforçats generin un “impacte important

Simón avala la negativa de l’executiu espanyol al confinament total a la Conca d’Òdena, tot i que admet que no té dades

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avalat aquest dijous la negativa del govern espanyol a permetre un enduriment del confinament a la Cònca d’Òdena, tal com demana la Generalitat. En roda de premsa a La Moncloa, Simón ha afirmat que “no s’ha pogut demostrar” que les confinaments reforçats que s’han fet fins ara generin un “efecte important” a l’hora d’evitar la transmissió del coronavirus. Segons ha apuntat, els “pocs contactes” que hi pot haver a les empreses en actiu “no són efectius per a la transmissió”.

Simón ha admès que aquesta percepció pot ser fruit de la manca de dades i ha destacat que hi ha controvèrsia entre els experts sobre si calen o no aquest tipus de confinaments. “No puc dir si han servit o no”, ha apuntat.

En tot cas, segons Simón, l’impacte no seria rellevant perquè “el que s’està fent a nivell global a Espanya és pràcticament el mateix” i a tot arreu els nivells de mobilitat “han caigut a nivells pràcticament testimonials”.

“Sabem que els comportaments socials –malgrat que hi pot haver situacions concretes- s’han modificat substancialment cosa que evita que els pocs contactes que hi ha siguin efectius per a la transmissió, fins i tot a l’àmbit laboral dels sectors que encara es mantenen”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia