Salut

Illa diu que les dades apunten a l’inici de la “fase d’estabilització” i creu que s’acosta “el pic de la corba”

El ministre de Sanitat admet que la situació és diferent a cada comunitat

Diu que les UCI arribaran al seu màxim a principis d’abril

Les compres de material sanitari de l’Estat a la Xina ja sumen 509 milions

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que les dades sobre nous contagis i morts per coronavirus apunten a l’inici de la “fase d’estabilització” i creu que, “amb totes les precaucions”, “el nombre de casos es podria estar acostant al pic”. Durant la seva compareixença davant de la Comissió de Sanitat al Congrés del Diputats, ha admès que la situació és diferent a cada comunitat autònoma –especialment a la de Madrid- i ha afirmat que preveuen que les UCI arribin al seu “màxim” uns dies després que baixi la corba: “A principis d’abril”. Illa també ha defensat les mesures adoptades fins ara i ha defensat que el govern espanyol ha pres mesures des del primer moment. “Fins i tot, per davant d’altres països”, ha remarcat.

Material sanitari

Illa ha anunciat, segons recull l’agència ACN, que les operacions per comprar material sanitari a la Xina ja sumen 509 milions d’euros , 77 més dels que va detallar ahir. Les adquisicions inclouen 550 milions de mascaretes, 11 milions de guants, 1.114 equips de respiració assistida per a les UCI i 5,5 tests ràpids. Illa no ha detallat però si algunes de les noves comandes s’han fet a l’empresa Bioeasy –que no detecten els casos positius com haurien de fer-ho- i que no té la llicència per produir-los, tal i com ha informat l’ambaixada Xina a Espanya aquest dijous. El ministre ha defensat de nou les mesures adoptades, ha admès que no poden saber la data exacta en què la corba començarà a baixar i ha tornat a apel·lar a la “unitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia