Societat

Primeres morts a Olot i Palafrugell en geriàtrics

Salut confirma dos decessos al Palafrugell Gent Gran i al centre Santa Maria del Tura

Sengles brots de Covid-19 ja han causat les primeres morts d’interns en residències de gent gran a Olot i a Palafrugell. En el cas d’Olot, segons va confirmar ahir la residència Santa Maria del Tura, hi havia una mort pel virus, a més de cinc difunts més amb sospites d’haver-ne estat contagiats. Salut també va confirmar el cas de la mort d’un home de la residència, que es va traslladar a l’hospital d’Olot, juntament amb dos residents més, un dels quals ja donat d’alta i l’altre, estable, al centre hospitalari.

La direcció de la residència ha fet la prova a tot el personal i els positius estan aïllats al seu domicili. Fonts de l’equip directiu de la residència, que no facilitaven el nombre d’afectats entre el personal, deien que han aplicat mesures de prevenció i seguretat extraordinàries a les prescrites per les autoritats sanitàries, amb les quals actuen “en coordinació”.

Casos a Palafrugell

Pel que fa al Palafrugell Gent Gran, dels dos positius anunciats dilluns, ahir Salut va comptabilitzar la defunció d’una interna que havia estat derivada dies abans a l’hospital de Palamós. Però fonts del centre explicaven que hi havia hagut una segona mort, el segon cas. A banda, hi ha set interns més amb símptomes, i pendents que la prova ho confirmi, i una desena llarga de professionals aïllats o amb sospites de contagi.

Entre els treballadors i familiars d’interns han crescut les queixes en els últims dies per l’escassetat de material de protecció. Des del servei de comunicació de Ssibe, que gestiona el geriàtric, admetien ahir que han començat a redistribuir espai i preveuen recórrer a habitacions d’hotel si se satura la capacitat de l’hospital de Palamós per encabir interns i personal contagiat.

Les xifres oficials

Des de la regió sanitària de Girona, ahir a la tarda van confirmar 171 casos nous de SARS-CoV-2 a les comarques gironines, que eleven a 877 el nombre d’afectats. En estat greu, les fonts oficials situen en 61 el nombre de pacients, i 319 dels afectats són professionals sanitaris. Pel que fa a defuncions, ahir en van comptabilitzar 5 de noves a conseqüència del coronavirus, amb un total de 37 persones mortes durant l’episodi. Malgrat això, en vista de les xifres avançades ahir de manera extraoficial i les proves pendents en els dos geriàtrics, és probable que el balanç continuï creixent en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia