Salut

Ensenyament recomana no viatjar al nord d’Itàlia

El consell interuniversitari no repatriarà els Erasmus, de moment

Torí, capital del Piemont; Bolonya, d’Emilia Romagna; Venècia, del Vèneto, i Milà, de la Llombardia, són algunes de les ciutats més visitades pels estudiants catalans, sigui d’instituts o d’Erasmus. El Departament d’Ensenyament va difondre ahir una nota en què, per recomanacions del Departament de Salut i de l’Agència de Salut Pública, es recomana no viatjar a aquesta zona, i tampoc a la Xina, Corea del Sud, l’Iran, el Japó i Singapur. En tot cas, però, no hi ha cap prohibició. Alguns instituts estudiaven ahir si cancel·lar o no els seus viatges a aquestes zones, tot i que des de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) es va assegurar que encara “no hi ha hagut cancel·lacions”.

El consell interuniversitari, i en relació amb els estudiants d’Erasmus que són a Itàlia, va dir ahir que, de moment, no es preveu la repatriació de cap d’ells (“tot i que qui vulgui tornar ho pot fer”, va dir). No es preveuen en cap cas mesures de restricció de la mobilitat als estudiants que vulguin marxar a aquestes zones sempre que segueixin les mesures de seguretat establertes per prevenir la transmissió del coronavirus.

El president de l’Acave, Martí Sarrate, va assegurar que des del sector turístic es tem una alarma “molt exagerada” d’aquesta malaltia infecciosa i que hi ha una gran desinformació, però va assegurar que, de moment, a Catalunya no es nota ni en els viatges que la gent està contractant ni en les arribades. “Cada dia arriben turistes xinesos a casa nostra, un turista que interessa molt perquè té un gran poder adquisitiu i consumeix molta cultura i gastronomia”, explica. El turisme xinès, que l’any passat va créixer quasi un 50% a tot l’Estat, té en Barcelona una de les seves destinacions predilectes. A banda dels turistes xinesos que arriben de totes les parts del món amb múltiples vols, diàriament arriben a l’aeroport del Prat dos avions procedents de la Xina sense que, de moment, s’hagi detectat cap cas de coronavirus. “Sí que preveiem que, de cara a l’estiu i fins i tot Setmana Santa puguin baixar els viatges a l’Àsia, que els últims anys s’han posat molt de moda, i també els vaixells de creuer per aquelles zones, però pel que fa a la resta tot està igual”. Sarrate va assegurar que l’entitat està en permanent contacte amb Salut i amb el doctor Antoni Trilla, cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l’hospital Clínic de Barcelona, per si calgués suspendre algunes destinacions, cosa que encara no ha passat. De xifres encara no n’hi ha perquè tot és molt recent i la gent està una mica a l’expectativa de l’evolució del virus.

Des de l’aeroport del Prat tampoc es van detectar ahir cancel·lacions de vols per algun motiu sanitari. D’altra banda, l’Organització Mundial de Turisme (OMT) i de la Salut (OMS) van fer ahir una crida a la responsabilitat i van demanar al sector turístic que la resposta al coronavirus sigui “mesurada, coherent i proporcionada” i en sintonia amb les recomanacions de l’OMS.

LES XIFRES

2
vols
directes de la Xina arriben a Barcelona cada dia sense que s’hagi detectat cap problema sanitari.
47
per cent
va créixer el turisme xinès a tot l’Estat espanyol durant l’any 2019, una xifra que el sector no vol perdre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia