Societat

La Casa Cacao, dels Roca, obre avui les portes

L’hotel i la fàbrica de xocolata són en un edifici de la plaça Catalunya de Girona

“Volem compartir amb els nostres visitants l’elaboració de la xocolata des del seu punt zero. Fer pedagogia no tan sols de la bellesa d’aquest producte i les seves transformacions, sinó també de l’àmplia gamma de sabors dels grans de cacau que hem conegut. A més de dolça o amarga, la xocolata pot ser àcida o afruitada i tenir mil notes més amb les quals jugarem.” Són paraules del reconegut pastisser Jordi Roca, que és al capdavant del projecte de la Casa Cacao, situada en un emblemàtic edifici de la plaça Catalunya de Girona. L’establiment, que obre avui les seves portes al públic, és definit pels seus impulsors com: “Una casa, dos somnis.” I és que, d’una banda, hi ha la part de la fàbrica de xocolata i, de l’altra, un hotel.

El disseny de l’interior ha estat realitzat per Sandra Tarruella Interioristas; l’execució de l’obra, d’Arcadi Pla, i el projecte arquitectònic ha anat a càrrec de l’equip de Callís Marès Arquitectes. La planta baixa inclou un obrador de xocolata, una botiga i una xocolateria, una il·lusió feta realitat per Jordi Roca, que diu que des de feia anys somiava tenir una fàbrica de xocolata on poder dur a terme les seves pròpies elaboracions.

L’obrador disposa d’un espai visible a peu de carrer, des del qual es pot veure com es treballa i evoluciona el cacau des del gra fins a la xocolata. A la botiga s’hi podran adquirir les chocolatessens de Casa Cacao, on els productes estan empaquetats amb materials que provenen del reciclat de fibres de cacau. I a la xocolateria els clients degustaran delícies de xocolata amb cacau d’origen d’alta qualitat, en forma de begudes fredes i calentes o elaboracions sòlides, a més d’una oferta de pastisseria amb el segell Roca.

A les plantes superiors de l’edifici, l’hotel Casa Cacao culmina el somni personal d’un altre membre de la família Roca, Anna Payet, que assumeix la direcció de l’hotel, que té quinze habitacions. Vinculada a l’àmbit turístic des del món docent durant vint anys, i còmplice de l’activitat d’El Celler de Can Roca des dels seus inicis, Payet destaca que “veu en l’hotel la possibilitat de poder rebre el testimoni de la filosofia de l’hospitalitat de la família Roca”. “Fa anys que els clients del restaurant ens animaven a obrir un petit hotel. Casa Cacao és una prolongació del mètode de servir del Celler, amb la qual tancarem un cercle. No pretenem res més que fer que els visitants, siguin o no clients del restaurant, se sentin com a casa”, posa en relleu Jordi Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia