Societat

Creen a Girona una fira dedicada al xuixo i altres dolços i brioixos

La primera edició d’Àgora Dolça es farà del 29 de febrer al 2 de març

Un dels plats forts serà el concurs del xuixo

Veient la bona rebuda del concurs al millor xuixo del món, celebrat l’any 2018 amb motiu del centenari d’aquest dolç, els organitzadors van decidir que era una cita que s’havia de repetir. I és així com ha nascut la primera edició de la fira sectorial Àgora Dolça, que se celebrarà a Girona els dies 29 de febrer i 1 i 2 de març i vol ser un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata. Els organitzadors van deixar clar que hi ha voluntat de continuïtat, en la presentació que van fer ahir conjuntament amb representants de l’Ajuntament i la Diputació.

El primer dia de la fira, el dissabte 29, es mostraran les diferents varietats de xuixos que existeixen. El plat fort serà el diumenge amb el concurs El Millor Xuixo del Món, celebrat a porta tancada i amb un jurat professional. Un dels organitzadors, Salvador Garcia-Arbós, va explicar un canvi de normativa respecte al 2018: primer s’ha de farcir i després, fregir. No s’admetran injeccions del farciment. Així, s’eviten riscos sanitaris i s’aprecia la tècnica dels concursants. Les inscripcions s’han de realitzar al web xuixos.org. Les últimes dades de què se’n tenen constància parlen d’una dotzena d’inscrits.

L’últim dia de la fira, el dilluns 2 de març, hi haurà una jornada oberta que inclourà diverses activitats. Algunes d’elles són la presentació d’un nou concepte de xocolata i un tast de vins dolços, amb un aforament limitat de 50 persones. A la tarda, a l’Auditori de la Mercè, es comunicarà el nom del guanyador o guanyadora del concurs i hi haurà la presentació de la Casa Cacao, l’última de les creacions dels germans Roca.

LA DATA

29.02.20
Aquest és el dia
escollit per donar el tret de sortida a la fira Àgora Dolça, que durarà fins al 2 de març


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia