Societat

societat

El jutge denega la reobertura del cas del crim de Pedro Álvarez, de fa 27 anys

El titular del jutjat d’instrucció 4 de l’Hospitalet de Llobregat ha denegat la reobertura de la investigació per l’assassinat del jove Pedro Álvarez, el 15 de desembre de 1992. L’agent de la policia espanyola José Manuel Segovia Fernández, que va estar sis dies en presó preventiva, va ser el principal sospitós, però la causa contra ell està prescrita des de l’any 2014 segons la fiscal, perquè la investigació es va tancar l’any 1994 (i han passat els 20 anys amb què es castiga un assassinat). El magistrat Alfonso Pérez Puente ho estima així, tot i admetre “certs dubtes”.

El penalista Benet Salellas, contractat per la família per mirar d’impulsar la reobertura del cas, va sol·licitar-ho el desembre passat, tot exposant que la investigació científica forense ha evolucionat molt i demanava proves, com ara al vehicle del sospitós i de balística. En la resolució, coneguda ahir, el magistrat no accepta que s’encarregui les proves als Mossos d’Esquadra, com sol·licitava la família, però sí que ordena al cos de la policia espanyola que faci un informe en el qual valori “si és viable alguna diligència d’investigació criminal biològic, química o tècnica” que no s’hagi fet i, sobretot, que no sigui contra el policia.

El jutge exposa que la causa podria no estar prescritaperquè la darrera vegada que es va reobrir va ser el 1997 i els vint anys es complirien aquest 2020. Precisa que llavors no es va reobrir la sospita contra el policia i que per tant no es pot dirigir la causa contra ell. Salellas va lamentar ahir que “la fiscalia té el paper en pro de la impunitat”, tot i que hi va afegir que “la pressió i el ressò del cas han obligat a motivar molt la posició i a obrir aquesta petita porta d’esperança”. Va avançar que presentarà recurs contra la decisió judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia