Societat

Reforma total al bar del Fraternal de Palafrugell

Les obres han començat aquesta setmana i s’allargaran tres mesos

Estaven previstes des que es va crear el consorci publicoprivat que va integrar-lo amb el Mercantil

L’emblemàtic bar del Centre Fraternal de Palafrugell se sotmet, fins a l’abril, a una reforma en profunditat. La junta vol “modernitzar-lo i adaptar-lo a les noves normatives, però mantenint-ne l’essència” de punt de trobada per a les tertúlies dels socis de l’entitat, resumeix el seu president, Xevi Llimona.

Les obres van arrencar el dia 7 –sense afectar el calendari de les tradicionals sessions nadalenques de quina– i només han interromput tres dies l’activitat, que ja es va reprendre divendres de manera provisional a la sala del teatre de l’edifici. Van a càrrec de la concessionària del bar, Novara Hotels, i consistiran en la renovació de la cuina –ampliada–, la barra –que es desplaçarà uns centímetres endavant– i sostres, terres, climatització i instal·lacions.

Suprimir barreres

Alhora, el projecte també preveu modificar l’escala per pujar al nivell superior, amb un traçat més recte, i la instal·lació d’un ascensor per complir els requisits d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Tot plegat, tindrà un cost aproximat d’entre 250.000 i 300.000 euros, i es completarà mantenint el servei provisional sense cuina i plats calents cada dia entre 9 i 21 h –22 h els caps de setmana–.

Pel que fa a la segona fase de les reformes, que afectaran la sala de teatre polivalent, Llimona avança que encara no hi ha data per a l’inici. El seu objectiu és poder-les afrontar abans no acabi el seu mandat, al 2022, però pendents d’obtenir subvencions de la Diputació o la Generalitat: “Només amb les quotes que paguen els socis seria inassumible”, reconeix. Ja disposen d’un avantprojecte, però sense preu tancat, encara que tenen clar que se cenyiran a la tipologia de sala polivalent, més flexible per adaptar-la a balls o quines, i més econòmica. No els caldran butaques fixes, ja que dins de la gestió conjunta de la programació escènica, tenen el teatre municipal a tocar i ben condicionat.

Pel que fa a les pintures de l’artista Tano Pisano, el president explica que estan en restauració al seu taller i retornaran al seu emplaçament. Per als murals de la barra desmantellada, en canvi, li han proposat reubicar-los en un lloc menys exposat als cops de peu dels clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia