Societat

L’Ajuntament de Barcelona celebra el nou decret d’habitatge: “Necessitàvem mirada llarga i una llei com aquesta”

“El canvi és de 180 graus en el tema d’emergència habitacional”, ha aplaudit la regidora Lucía Martín

La satisfacció al govern municipal de Barcelona és evident amb l’aprovació del nou decret d’habitatge de la Generalitat, una versió “molt millorada” del mateix text legal que no va trobar el vistiplau dels grups el passat mes de juliol.

La segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha aplaudit aquest dilluns l’aprovació per part del Govern del nou decret de mesures urgents de l’accés a l’habitatge. “Necessitàvem mirada llarga i una llei com aquesta”, ha afirmat Sanz. “S’havia d’actualitzar i reformular la Llei de l’habitatge de 2007 perquè tot ha canviat moltíssim. L’habitatge assequible ha de ser la norma i no l’excepció com ha passat fins ara”, ha reflexionat en veu alta la responsable d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha manifestat que “es tracta d’un decret molt important. El canvi és de 180 graus en el tema d’emergència habitacional”.

D’entre el reguitzell de mesures que inclou el decret, Janet Sanz i Lucía Martín han destacat per sobre de tot que els grans tenidors (com els bancs o els fons d’inversió) estiguin obligats a oferir un contracte de lloguer social a les famílies vulnerables. “I a més, que a partir d’ara siguin contractes de set anys i que es puguin prorrogar automàticament”, ha precisat la regidora d’Habitatge, que també ha ressaltat la nova definició de grans tenidors d’habitatge. “S’hi afegeixen les persones físiques que siguin propietàries de més de 15 habitatges”, ha avançat Martín. A partir d’ara, aquestes persones estaran obligades a oferir lloguer social a famílies vulnerables abans d’iniciar un procés de desnonament.

En paral·lel, la regidora d’Habitatge ha destacat que –amb el nou decret– els bancs, fons d’inversió i gestors d’actius immobiliaris tenen l’obligació de regularitzar les famílies vulnerables que viuen en els seus habitatges des de fa 6 mesos o més sense títol habilitant. “Molts d’aquests fons voltors van comprar precisament aquests habitatges i edificis a preu molt més baix precisament perquè hi havia ocupants sense títol habilitant”, ha recordat Martín. “Ara cal que es corresponsabilitzin i que regularitzin aquestes persones”, ha afegit la regidora d’Habitatge, que valora aquestes tres normes com “un gran avenç” i un “aprofundiment en els canvis que va iniciar la Llei 24/2015”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia