Societat

Tres detinguts per estafar 28.000 euros amb falsos premis de loteria

Demanaven diners i joies a les víctimes perquè anessin a cobrar una butlleta a canvi d’una contraprestació econòmica

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona i dos homes per haver estafat 28.290 euros amb falsos premis de la loteria. Segons ha explicat la policia a través d’un comunicat, els tres detinguts demanaven diners o objectes de valor a les víctimes com a aval per tal que ells cobressin els premis del sorteig a canvi d’una contraprestació econòmica, ja que els detinguts els deien que ells no hi podien anar perquè es trobaven en situació irregular a Catalunya.

Els detinguts, que feien l’estafa a través del mètode conegut com a tocomocho, són una mare i dos fills de nacionalitat colombiana de 51, 33 i 20 anys respectivament. Se’ls considera presumptes autors de sis estafes i diversos furts a les víctimes.

La investigació es va iniciar al mes de febrer, quan els agents van tenir coneixement de les estafes i van comprovar que haurien estat comeses pels tres detinguts, que seleccionaven com a víctimes a dones d’origen sud-americà i d’edat avançada.

Un dels homes era l’encarregat d’apropar-se a les víctimes i demanar-los diners com a aval per poder cobrar el premi d’una suposada butlleta de loteria premiada, argumentant que no ho podia fer de manera ordinària perquè es trobava en situació d’estada irregular al país. A canvi, els oferien una important contraprestació econòmica. En algunes ocasions demanaven joies o objectes de valor en lloc de diners.

Segons els Mossos, la dona era l’encarregada de donar credibilitat a l’estafa. Feia una trucada telefònica al tercer membre del grup, que es feia passar per un treballador de l’administració de loteries i corroborava que la butlleta en qüestió estava premiada. Aleshores, la víctima retirava els diners d’una entitat bancària propera o anava fins al seu domicili i li lliurava els diners als presumptes estafadors. A la víctima també furtaven pertinences utilitzant la distracció.

En l’operació per fer les detencions, els Mossos van incauta bitllets de loteria i diners en efectiu. Es va registrar el domicili on els detinguts vivien a Montgat, on van localitzar joies sostretes a les víctimes i 1.750 euros en efectiu.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia