Societat

El Bicing podrà apartar els usuaris incívics

Barcelona aplicarà rigor en l’ús dels serveis de bicis compartides i patinets

Els usuaris del servei compartit de motos, bicicletes i patinets, sigui públic o privat, incloent-hi també el Bicing, hauran de respectar un codi de bones pràctiques i en cas de no fer-ho seran “expulsats” del sistema. El verb expulsar és el que va fer servir ahir la regidora responsable de Mobilitat, Rosa Alarcón, en l’acte de presentació del pla de seguretat viària de Barcelona per al període 2019-2022. Com no podia ser d’altra manera, el pla inclou les noves formes de mobilitat de la població, que incorporen cada cop més els vehicles compartits.

L’Ajuntament treballa ara en la redacció del reglament per a motos i bicicletes compartides, que estarà llest a la primavera i que preveurà que un usuari que cometi un nombre determinat d’infraccions perdi el dret a fer servir aquests vehicles. Conduir begut o sota l’efecte de les drogues serà una de les causes. El mateix criteri es farà servir més endavant per als usuaris del Bicing.

Objectiu, baixar a 17 morts el 2022

L’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat com a objectiu per al 2022 rebaixar el nombre de morts en accidents a 17. Per aconseguir aquesta fita es reforçarà el control policial de la velocitat, ja que no es respecten els límits ni en aquelles zones on s’ha abaixat de manera significativa, com la superilla de Sant Antoni, on no es poden superar els 30 km/h. Una de les mesures que s’implantaran seran els nous radars de tram al túnel de la Rovira, el túnel de Badal a la ronda del Mig i el tram cobert de la ronda Litoral. Els radars de tram, més habituals en carretera, mesuren la velocitat mitjana dels vehicles entre dos punts i si se supera el límit se sanciona el conductor del vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia