Societat

El nou Nissan JUKE redefineix els crossovers compactes aportant-los més personalitat, un millor rendiment i tecnologies revolucionàries

El nou Nissan JUKE fa el seu debut global en 5 ciutats d’Europa, un mercat on s’han venut gairebé 1 milió de JUKE, dels quals quasi el 10% han estat a Espanya, des que aquest model va redefinir el sector dels crossovers compactes fa 9 anys

- Gairebé una dècada després de fixar la norma per als crossovers compactes gràcies a la seva personalitat única i divertida, la nova generació del Nissan JUKE ha arribat per reinventar de nou aquest segment. El nou JUKE és més divertit de conduir que mai i ofereix nous nivells de rendiment i tecnologia, tot això integrat en una carrosseria crossover cupè espectacular i més espaiosa. Amb gairebé 1 milió d’unitats circulant per Europa, quasi el 10% venudes a Espanya, el Nissan JUKE ha conquistat els clients europeus gràcies al seu disseny únic. La nova generació del JUKE, que s’ha presentat avui a Londres, París, Milà, Barcelona i Colònia, va dirigida als conductors europeus, que valoren el seu disseny, tecnologia i rendiment, així com la seva practicitat, en el segment del crossover. Gràcies al sistema ProPILOT i a la seva impressionant connectivitat, el JUKE impulsa la Mobilitat Intel·ligent Nissan, la visió de l’empresa per canviar la forma d’impulsar, conducir i integrar els cotxes en la societat, encara més lluny.

Ponz Pandikuthira, vicepresident de Planificació de producte de Nissan Europa, ha declarat: “El Nissan JUKE ha tornat amb la seva identitat única, amb més caràcter, un rendiment emocionant i tecnologia avançada que dona resposta a les necessitats dels conductors. El nou disseny i l’experiència de conducció emocionant que ofereix aquest model atraurà un nombre cada cop més gran de clients que opten per un crossover compacte. El JUKE ha crescut, tot i que conserva les qualitats que el fan divertit de conduir i que sempre l’han fet destacar”.

DISSENY ATLÈTIC

El Nissan JUKE torna per establir un nou estàndard en el sector B de crossovers amb dimensions més grans i un aspecte atlètic, unes impressionants llantes d’aliatge de 19 polzades i sostre flotant d’estil cupè. Equipat amb tecnologia full-led de sèrie, el nou JUKE conserva els seus emblemàtics llums davanters circulars junt amb la nova forma de Y que complementen la graella V-Motion de Nissan. A més, un nou color exclusiu, el Fuji Sunset, ara completa la gamma d’11 colors.

El nou JUKE també s’ha transformat per dins i resulta més espaiós tant per als passatgers com per al seu equipatge, amb 5,8 cm més d’espai per als genolls en els seients posteriors, 1,1 cm més d’espai per al cap a la part posterior i un maleter amb 422 litres de capacitat, cosa que suposa un 20% més d’espai. L’interior reinventat ofereix més estil i confort gràcies a la millora de la posició del conductor, més espai posterior i uns controls i espai d’emmagatzematge més accessibles. Els nous materials de tacte suau al davantal, a la tapisseria de les portes i l’espai per a les cames ofereixen una sensació de gran qualitat, complementada amb uns seients esportius monoforma de sèrie i tapisseria d’Alcantara® o cuir opcional.

El nou nivell d’acabats N-Design ofereix un nou nivell de personalització i garanteix que els clients puguin adaptar el JUKE als seus gustos. Hi ha diverses combinacions de colors disponibles per a la carrosseria, el sostre i la tapisseria interior. El resultat és un JUKE amb caràcter urbà, premium i esportiu. El client també pot adaptar l’exterior amb para-xocs personalitzables, faldons laterals i llandes d’aliatge de 19 polzades.

RENDIMENT ÀGIL

El JUKE esportiu s’ha dissenyat per ser àgil, però el nou crossover cupè també ha crescut. Les dimensions actuales són de 4.210 mm de longitud, 1.595 mm d’altura i 1.800 mm d’amplada per oferir més espai interior, tot i que aquest model continua essent compacte i pesa 23 kg menys. Gràcies a l’ús d’acer d’alta resistència, el nou model disposa d’una plataforma més rígida que ofereix més estabilitat, rendiment i habilitats en corba, a més de nous nivells de confiança i control.

El JUKE es propulsa gràcies a un eficient motor de gasolina DIG-T turboalimentat d’1,0 litres i tres cilindres amb 117 CV de potència que ofereix al conductor un millor rendiment, consum de combustible i refinament en la conducció. Aquest nou model està disponible amb una atractiva transmissió manual de 6 velocitats o transmissió esportiva de 7 velocitats, doble embragatge (DCT) i canvi per lleves, a més de selector de mode de conducció (Eco, Normal, Esportiu), per la qual cosa el conductor pot adaptar fàcilment el seu estil de conducció a qualsevol situació per a una màxima diversió a la carretera.

TECNOLOGIES AVANÇADES

El JUKE ara inclou la tecnologia d’informació i entreteniment, i d’assistència al conductor de Nissan. Aquest nou model, que incorpora la tecnologia de la Mobilitat Intel·ligent Nissan, és el Nissan més connectat de la història.

Mobilitat Intel·ligent Nissan

L’avançada tecnologia ProPILOT de Nissan, que ofereix direcció, acceleració i frenada assistides electrònicament, estarà disponible per primer cop en el JUKE. Dissenyat per circular per un sol carril en autopista, el sistema ProPILOT accelera i desaccelera el vehicle perquè el conductor pugui mantenir la distància i velocitat adequades, a més de mantenir el cotxe centrat al seu carril.

A més, el JUKE ofereix tot un paquet de tecnologies de seguretat que inclou el Sistema anticol·lisió frontal intel·ligent amb detecció de vianants i ciclistes, reconeixement de senyals de trànsit, control intel·ligent de canvi de carril, alerta de trànsit posterior i control d’angle mort com a novetat per a Nissan i per a tot el segment. El control d’angle mort avisa el conductor quan un cotxe es col·loca en el seu angle mort i torna el JUKE al seu carril.

Connectivitat, informació, entreteniment i Bose® Personal® Plus

Amb el nou sistema NissanConnect d’informació i entreteniment, els clients poden usar Apple CarPlay® i Android Auto per replicar les seves aplicacions de smartphone favorites a la pantalla tàctil de 8 polzades del cotxe. Els conductors també poden accedir a TomTom Maps & Live Traffic o activar el wifi integrat perquè els passatgers puguin connectar els seus portàtiles o tauletes.

L’aplicació NissanConnect Services és el company mòbil perfecte, ja que ofereix als clients control sobre múltiples aspectes del cotxe. Els propietaris del Nissan JUKE poden comprovar si les portes del seu cotxe estan tancades i bloquejar o desbloquear el seu Nissan directamente des del seu mòbil. Per a més seguretat, els conductors també poden comprovar la pressió dels pneumàtics i el nivell d’oli abans d’anar de viatge.

Per facilitar-los encara més la vida als conductors del JUKE, la compatibilidad amb Google Assistant els ofereix el control sobre funcions com els llums del vehicle i tramesa per veu de destins al sistema de navegació del cotxe mitjançant el seu smartphone.

Els passatgers i conductors també poden apujar el volum gràcies al sistema de so Bose® Personal® Plus. Amb vuit potents altaveus, inclosos dos grups d’altaveus Bose UltraNearfield integrats als dos reposacaps davanters, els ocupants podran gaudir de música envoltant en definició ultraclara.

El nou Nissan JUKE es continuarà fabricant a la guardonada fàbrica que Nissan té a Sunderland, Regne Unit. Les primeres entregues a clients començaran a final de novembre als mercats europeus.

### FI ###

Sobre Nissan a Europa

A Europa, Nissan és un dels fabricants estrangers amb una major presència, ja que ocupa más de 16.000 treballadors als seus departaments locals de disseny, investigació i desenvolupament, fabricació, logística, i operacions de venda i màrqueting. El 2018, les fàbriques Nissan al Regne Unit, Espanya i Rússia van produir uns 600.000 vehicles, inclosos crossovers guardonats, vehicles comercials i el Nissan LEAF, el vehicle elèctric más venut a Europa el 2018. Amb l’objectiu d’aconseguir zero emissions i zero víctimes a la carretera, Nissan lidera el sector amb la seva visió de Mobilitat Intel·ligent. Dissenyat per guiar la gamma de productes i tecnologia Nissan, aquest enfocament de 360 graus respecte al futur de la mobilitat fixarà les decisions crítiques de l’empresa sobre el sistema de propulsió dels cotxes, la seva forma de conducció i la seva integració en la societat.

Sobre Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan és un fabricant global de vehicles que comercialitza més de 60 models sota les marques Nissan, INFINITI y Datsun. Durant l’exercici fiscal 2018, l’empresa va vendre 5,52 milions de vehicles a tot el món, amb la qual cosa va generar uns ingressos d’11,6 bilions de iens. La seu global de Nissan es troba a Yokohama, Japó, i l’empresa gestiona operacions en sis regions: Àsia i Oceania; Àfrica, Orient Mitjà i Índia; Xina; Europa; Amèrica Llatina, i Amèrica del Nord. Nissan es va associar amb el fabricant francès Renault el 1999 i va adquirir una participació del 34% de Mitsubishi Motors el 2016. L’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi va vendre una xifra combinada de 10,76 milions de vehicles durant l’any 2018



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia