Salut

El pla de salut conclou que Torroella té actius

Torroella de Montgrí disposa d’actius molt potents per contribuir d’una manera efectiva a millorar la prevenció de malalties i la protecció i promoció de la salut i el benestar de la població. Aquesta és una de les principals conclusions que es deriven de la fase de diagnosi del pla local de salut, benestar i desenvolupament sostenible, un projecte iniciat el juliol del 2017 i que recentment ha entrat en la darrera fase del procés: l’elaboració del programa d’actuacions per donar resposta a necessitats detectades. Entre les fortaleses municipals es destaquen la qualitat del seu entorn natural i urbà, l’aposta de l’Ajuntament per la sostenibilitat, la dinamització cultural, la millora del benestar i les polítiques actives de salut.

La diagnosi ha permès conèixer en profunditat quina és la realitat de la salut al municipi, entesa com un concepte més enllà del sanitari. S’han analitzat aspectes com la vellesa, la mobilitat, la seguretat, la salubritat, l’entorn ambiental, l’oci, l’educació, l’habitatge, entre un llarg etcètera. L’estudi ha estat exhaustiu, a partir d’indicadors de referència europeus, dades qualitatives procedents d’agents del sector i la ciutadania, les polítiques i una àmplia anàli- si dels actius en salut. En destaquen, sens dubte, les informacions o els resultats obtinguts a partir de la visualització de les polítiques de salut, benestar i desenvolupament sostenible, i del mapa d’actius en salut.El Pla de Salut s’està portant a terme amb el guiatge del Dipsalut i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, i amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública, d’acord amb les directrius de l’Organització Mundial de la Salut i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Es parteix del fet que la salut d’una població depèn en un 80 % de factors aliens al què és la sanitat, per la qual cosa, el document busca incorporar la salut en totes les polítiques públiques com a nou model de governança. Es vol millorar la salut pública a través de la intervenció en els estils de vida i els factors mediambientals, socio-econòmics i desenvolupament personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia