Societat

Denuncien una agressió homòfoba a un noi de 18 anys durant la festa major dels Pallaresos

El cas es troba als jutjats i l’Ajuntament ha fet una nota de rebuig als fets

Un noi de 18 anys hauria patit una agressió homòfoba per part d’un grup de joves durant la matinada de diumenge a la festa major dels Pallaresos (Tarragonès). El jove va ser agredit i insultat per un grup d’unes onze persones i va haver de ser atès a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

Segons ha pogut saber l’ACN el cas ja es troba als jutjats després que la víctima presentés una denúncia i l’Observatori Contra l’Homofòbia facilitarà que, en el cas que se celebri un judici, hi hagi acusació particular.

El consistori ha emès aquest dijous una nota de rebuig als fets i l’equip de govern presentarà en el proper plenari una moció per a condemnar-los.

Els fets haurien passat la matinada de diumenge durant la festa major de Sant Salvador dels Pallaresos, als voltants del parc de la Font de la Mina de la localitat. Un grup d’unes onze persones hauria agredit i insultat el jove. Segons han comentat des de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), entre els agressors també hi hauria noies, un fet que han qualificat de “molt excepcional”.

Des de l’entitat han apuntat que estan a l’espera de veure l’informe dels Mossos d’Esquadra, que inicialment no van ser alertats, per conèixer tots els detalls. També han demanat que els agressors siguin detinguts i han avançat que si el cas acaba amb judici, facilitaran que hi hagi acusació particular. A banda, s’han posat en contacte amb el delegat del Govern a Tarragona per informar-lo i la Generalitat ja hauria activat els protocols d’ajuda a les víctimes que hi ha des dels serveis del departament de Benestar Social i Família. A banda, la setmana que ve tindran una trobada amb l’afectat i la seva mare per prestar-los més ajut.

Per la seva banda, l’Ajuntament dels Pallaresos ha emès una nota de condemna de l’agressió homòfoba i de “qualsevol acte de violència” i han ofert “la màxima col·laboració” als Mossos d’Esquadra i a l’OCH. Finalment, el consistori ha informat que l’equip de govern presentarà una moció al proper ple per condemnar els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia