Societat

La gegantessa serà la imatge de les Festes del Tura d’Olot d’aquest any

Albert Roure guanya el concurs de cartells amb un ‘collage’ d’actes emmarcats per la silueta de la figura

La Muralla s’incorpora als escenaris

Crear el cartell de les Festes del Tura ha estat durant els darrers sis anys un objectiu per a Albert Roure, un olotí de 22 anys estudiant de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja de Barcelona i que abans ho havia estat de la d’Olot. La gegantessa, un dels elements més identificatius de la festa major olotina, és la protagonista absoluta del cartell. La presenta de mig cos cap amunt i amb el ram de flors característic en primer terme i que utilitza per a la part escrita del cartell. Tot el cartell ha estat dissenyat amb una gama de grocs, taronges, marrons i ocres.

Albert Roure ha explicat que ha intentat mostrar el màxim d’aspectes de les Festes del Tura, de la forma com els olotins les viuen. Per això, la imatge de la gegantessa li serveix de marc per anar-hi presentant detalls com el ball dels gegants, l’espectacle pirotècnic de l’últim dia, la cercavila de tambors, etc. “És un cartell molt visual, que parla per si sol. He mirat de crear un impacte a qui el miri, amb la gegantessa plena de taques que mostren com si fos un còmic actes emblemàtics de les Festes del Tura”, ha detallat.

La comissió de festes alterna la convocatòria del concurs obert a tothom per a la confecció del cartell amb l’encàrrec directe a artistes reconeguts. Aquest cop era el torn del concurs, en el qual han participat 49 aspirants. A part del guanyador, hi ha hagut dos semifinalistes: Ferran Comas, amb Ball aborigen ancestral, i Paco Ibiza, amb Oh!. Tots els cartells participants s’exposaran durant els dies de les festes.

L’alcalde, Josep Berga, ha afirmat que el cartell de Roura funcionarà al carrer, perquè és un cartell festiu, i ha felicitat l’autor per la seva tenacitat.

En espera de fer públic el detall de la programació, la comissió ha avançat que es recupera el passeig de la Muralla com a escenari. Bàsicament, s’hi concentraran els concerts de música tecno. A més, ha decidit repartir l’oferta familiar en diversos escenaris, en funció de les necessitats de cada espectacle. Fins ara, es concentraven tots en un mateix espai.

A més, serà la primera vegada que les Festes del Tura tindran un punt lila, per prevenir el sexisme i actuar-hi en contra, sobretot pel que fa a les agressions sexistes. La comissió consolida així l’aposta de les darreres edicions, en què ha dut a terme iniciatives de format menor com el repartiment d’informació sobre aquest aspecte en forma de ventall durant els balls de la faràndula. Finalment, una altra novetat té a veure amb els serveis. Enguany es dignificarà la zona de lavabos públics del Firal.

LA XIFRA

49
cartells
han participat en el concurs que convoca la comissió de festes cada dos anys.

LA DATA

06.09.19.
És el dia que
començaran les Festes del Tura, que s’allargaran fins al dia 10 de setembre.

Una altra nit memorable de la Mondragón

Si hi ha cap imatge icònica del model actual de les Festes del Tura, aquesta és el concert de l’Orquestra Mondragón a la plaça Major d’ara fa més de 30 anys. Molts olotins que volten la cinquantena no dubten a qualificar aquella nit de mítica. Ara, la Mondragón torna a les Festes del Tura, i ho fa per commemorar el trentè aniversari de la penya Aoapix. És una de les propostes més destacades de la programació musical de la festa major d’Olot, que inclou una cinquantena de concerts. Destaquen Els Catarres i Mishima, que lidera David Carabén i que són difícils de veure en una festa major, i més si aquesta és gratuïta. També hi haurà Buhos, Miquel del Roig, i, entre molts altres artistes, Obeses. El pregoner serà el missioner olotí al Togo Joan Soler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia