Educació

Alumnes cada cop més experts en confinaments

Protecció Civil activa les sirenes que alerten d'un accident químic en una quarantena de punts dels polígons de Tarragona

Les escoles demostren cada vegada més experiència en simulacres

El col·legi públic Mestral de Vila-seca és una de les escoles de l'àrea del polígon sud Tarragona que ahir van participar en el simulacre de confinament d'alumnes en centres escolars impulsat per Protecció Civil i els ajuntaments. A les dotze del migdia, es va sentir puntualment pels altaveus de l'escola l'alerta d'activació de les sirenes. En el moment de sonar, la majoria dels 393 alumnes del centre estaven fent classe i es van mantenir tancats a l'interior amb el rètol d'“aula confinada” penjat al pany de la porta. Els que feien educació física al pati i al gimnàs van entrar ràpidament a les aules per confinar-se. Durant els deu minuts que va durar el confinament, els alumnes van tancar les portes i finestres, mentre els mestres els recordaven que no podien avisar els pares perquè els vinguessin a buscar ni tampoc podien sortir de classe. Mentrestant, el personal del centre va tancar el gas i va mantenir oberta l'electricitat. Deu minuts després, va sonar la segona sirena i les classes van recuperar la normalitat. L'exercici es va acabar quan la coordinadora de prevenció de riscos del centre va passar per les aules per anotar el nombre d'alumnes de cada classe i si s'havia produït alguna incidència, dades que s'inclouen en l'informe que s'envia al Departament d'Ensenyament.

La directora del col·legi Mestral, M. Carme Escoda, destaca que el centre fa simulacres de confinament “des del primer any que es va instaurar el Plaseqcat”. Escoda recorda que “abans s'abaixaven les persianes i els alumnes havien de posar-se sota les taules i avui dia no cal”. La directora assenyala que el centre designa, entre els mestres, un coordinador de prevenció de riscos i coordinadors per plantes que vetllen pel compliment del simulacre. Com la resta d'escoles del Plaseqcat, estan obligades a fer cada curs un exercici d'evacuació i un de confinament.

Al polígon nord, es van fer simulacres en centres educatius de Tarragona, el Morell i Constantí, i al polígon sud, en escoles i instituts de la Canonja, Vila-seca i Tarragona. També van sonar les sirenes en ajuntaments i altres punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris