Educació

Sant Pol estrenarà institut en barracons sense tenir projectat l'edifici definitiu

L'Ajuntament admet que s'haurà d'esperar, com a mínim, quatre anys

S'ha hagut de reformar el pavelló perquè els alumnes el puguin fer servir de gimnàs

El Departament d'Ensenyament ja ha començat les obres perquè al setembre Sant Pol pugui estrenar institut d'educació secundària. El centre, que donarà servei també als municipis veïns de Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, començarà en quatre barracons de manera provisional a les antigues pistes del parc del Litoral. En paral·lel, l'Ajuntament hi treballa per finalitzar a temps la urbanització dels accessos. L'edifici definitiu s'ha de construir a tocar de l'escola de Sant Pau i de la deixalleria, però l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), admet que s'haurà d'esperar, com a mínim, quatre anys perquè sigui una realitat. “Amb la revisió del pla urbanístic, hem d'expropiar els terrenys i posteriorment cedir-los al departament”, hi afegeix Garrido, que recorda les dificultats que ha tingut l'Ajuntament per trobar-hi un espai adient.

El centre, que tindrà tres línies, obrirà al setembre amb una setantena d'alumnes de primer d'ESO, i de moment no està previst oferir el batxillerat. Garrido assenyala que la intenció és anar afegint nous mòduls prefabricats, fins a un màxim de vuit, a mesura que es necessitin. Malgrat la provisionalitat de l'institut al parc del Litoral de Sant Pol, l'Ajuntament hi ha hagut d'invertit gairebé 400.000 euros. A banda de portar-hi els serveis bàsics a peu de parcel·la, ha reformat el pavelló poliesportiu actual per convertir-lo en el gimnàs del centre. S'hi han arranjat els vestidors i els lavabos, s'ha millorat l'estructura del sostre i s'ha adaptat un magatzem perquè en faci ús l'equipament educatiu, entre d'altres actuacions. A més, s'habilitarà un espai al passeig del Plàtans per fer-hi un hort urbà perquè els estudiants en tinguin cura.

Pel que fa al pati, ocuparà una superfície d'uns 3.000 m² del parc del Litoral que, tot i que estarà tancat, està previst que es pugui obrir fora de l'horari lectiu i durant les vacances per als veïns. “El projecte és important pel fet que a partir d'ara les famílies no hauran de desplaçar-se a fora per portar els fills a l'institut”, destaca l'alcaldessa.

LA FRASE

A partir d'ara les famílies no hauran d'anar a fora per portar els alumnes a l'institut
Montserrat Garrido
alcaldessa de sant pol de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses