Educació

Bellcaire amplia l'escola i a mitjan novembre ja compten estrenar-la

El retard de les obres ha obligat a habilitar una aula per a 13 alumnes en una antiga botiga del poble

El cost gira al voltant dels 200.000 euros

L'escola El Rajaret tindrà dues aules més i dos banys en les pròximes setmanes un cop acabin les obres corresponents a la primera part de la segona fase de la rehabilitació de l'espai. L'inici de curs es va tirar al damunt i el retard de les obres que havien d'estar acabades a mitjan mes d'octubre ha obligat a buscar solucions provisionals que han portat algunes incomoditats als alumnes i professors.

Un cop resolta la necessitat de la llar d'infants en l'espai del centre cívic ja fa alguns anys, en fa tres que l'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha afrontat una ampliació per fases de l'escola. El projecte es va arribar a partir en set de diferents i s'han anat executant parcialment aprofitant els períodes d'estiu en què la mainada fa vacances. Aquest any, però, les obres no s'han acabat a temps i s'han vist obligats a activar mesures provisionals.

Segons va assegurar l'alcalde de Bellcaire, David Font, les obres de reforma i ampliació s'allargaran durant un mes i, a mitjan novembre, estaran a punt. Font fa notar que les incomoditats de l'endarreriment han tingut respostes ràpides. “El local on hi ha els tretze nens de cinquè i sisè està cedit per un veí que l'ha facilitat sense cap cost per al poble. Som conscients que és una mesura provisional i que tot plegat quedarà resolt ben aviat”. L'Ajuntament ha tallat el carrer Ponç Hug al trànsit per facilitar l'entrada i sortida de la mainada a l'escola.

L'estiu del 2012 es va efectuar la primera fase de la reforma. Aquests primers treballs van servir per convertir un porxo en aula, a la planta baixa de l'edifici, que està ara en obres, i preparar l'encofrat de l'espai superior, que ara s'està convertint en aules. El cost d'aquella rehabilitació corresponent a la primera fase va ser d'uns 90.000 euros, els quals van tenir un suport financer d'un 20 per cent arribat des del Departament d'Ensenyament. En la segona fase, la que ara està executant, es posa l'ascensor, s'habilita l'accés a l'edifici antic i es completen l'aula i els serveis. El cost d'aquest treballs és de 200.000 euros, finançats majoritàriament per l'Ajuntament de Bellcaire, que en rebrà, per altra banda, uns 70.000 del Pla d'Obres i Serveis a través de la Diputació.

LA DATA

15.11.14
Final.
L'alcalde de Bellcaire ha assegurat que l'ampliació de l'escola estarà a punt a mitjan mes vinent.

LA XIFRA

70.000
euros.
Aquesta és la quantitat del cost que es finança a través del PUOSC de la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia