Educació

Rector continuista a la URV gràcies al vot ponderat

Josep Anton Ferré liderarà la universitat de Tarragona tot i haver obtingut menys vots absoluts que el seu contrincant, Agustí Segarra

El guanyador ha rebut el suport majoritari dels professors

Resultats ajustats en les primeres eleccions a rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona amb dos candidats en disputa. El catedràtic d'enginyeria mecànica, Josep Anton Ferré, es convertirà en el quart rector en la història de la institució després de guanyar, amb un 53,97% dels vots ponderats, les eleccions en què s'enfrontava, ahir, amb el catedràtic d'economia, Agustí Segarra (46,03% dels vots). D'aquesta manera, ha obtingut la victòria la candidatura considerada continuista respecte de la gestió del rector sortint, Francesc Xavier Grau.

Suport docent

La ponderació que marca la legislació en el cas dels processos d'elecció universitaris, i que fa que la gran part del pes recaigui en el professorat docent doctor amb vinculació permanent, ha estat clau per als resultats. Segarra, que liderava una candidatura rupturista, ha obtingut de fet més vots en termes absoluts (1178 vots respecte dels 892 de Ferré) i ha aconseguit el suport majoritari tant dels estudiants com del personal administratiu i de serveis (PAS) i del personal docent investigador no permanent. En la victòria de Ferré, per tant, ha estat clau el suport del professorat permanent, d'on ha obtingut el suport de 235 persones, mentre que Segarra s'ha quedat amb tan sols 161 vots.

“Valorem molt positivament que el personal docent permanent hagi entès que la nostra candidatura és la més convenient per al futur de la universitat”, va celebrar Ferré, qui en principi no preveu obrir el seu equip de treball a membres de la candidatura de Segarra. Les principals prioritats del nou rector són consolidar l'oferta docent i flexibilitzar l'organització.

Segarra, d'altra banda, va celebrar haver aconseguit “una de les dues victòries” que s'havia plantejat la seva candidatura: enderrocar “la barrera” del recanvi. “Continuo pensant que hi ha un dèficit de reflexió d'aquesta universitat sobre què és i on va”, va manifestar.

Per centres, Ferré ha aconseguit la majoria de vots al Campus Sescelades, el Rectorat i la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca, mentre que Segarra ha obtingut més suport als altres set centres de la URV repartits per la demarcació.

Més participació

El fet que fos el primer cop que dos candidats a rector es disputaven l'elecció ha contribuït a augmentar la participació de la comunitat universitària. La URV va destacar que la participació dels estudiants, tot i ser baixa (5, 78% del cens), s'havia doblat respecte de les eleccions de l'any 2010. Els dos sectors més mobilitzats han estat el professorat permanent (84%) i el PAS (81%).

LA XIFRA

53,97%
dels vots ponderats
són els que va obtenir ahir Ferré. Va tenir, però, 286 vots menys que el seu contrincant.

LA FRASE

El nostre missatge, l'ha entès més fàcilment el professorat que els estudiants
Josep Anton Ferré
Nou rector electe de la URV


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia