Educació

UDG

El govern no vol avalar el parc perquè torni un crèdit

El projecte de pressupost no preveu cap partida per aquest concepte i la UdG diu que s'està negociant

El projecte de pressupost del 2014 per a les comarques gironines no preveu cap aval del govern de la Generalitat perquè el Parc Científic de la Universitat de Girona pugui fer front al retorn del crèdit que té amb l'Estat espanyol. Així va denunciar-ho ahir la diputada del PSC al Parlament de Catalunya Marina Geli després de veure com CiU i ERC havien tombat l'esmena presentada pel seu grup en aquest sentit. Fonts de la UdG van reconèixer que és el primer cop que es dóna aquesta situació i també que s'està intentant trobar una solució amb vista a l'aprovació definitiva del pressupost. En aquesta mateixa línia, la diputada socialista va explicar que el PSC va forçar dimarts, en el debat de la comissió, que el portaveu republicà d'economia, Pere Aragonès, s'avingués a estudiar la concessió d'aquest aval a través de la llei d'acompanyament i la seva inclusió al pressupost definitiu.

El Parc Científic de la UdG ha de tornar un crèdit de 12 milions d'euros acumulats d'aquí al 2016, per la qual cosa necessita l'aval del govern i de la mateixa UdG, la qual –i segons el PSC–ha vist retallat el seu pressupost un 24.59% des del 2010, en què ha passat de 50 milions d'euros a 37,7.

LA XIFRA

12
milions
d'euros és la suma que el Parc Científic de la UdG ha de tornar a l'Estat espanyol d'aquí al 2016.

El PSC diu que Girona és la demarcació més ‘tocada'

El PSC ha lamentat que ni CiU ni ERC no presentin esmenes territorialitzades al pressupost a pesar que, segons manté, amb una inversió de 52 euros per habitant, Girona és la demarcació amb la inversió més baixa.

Marina Geli critica que el govern català i els republicans “discriminin negativament els projectes cabdals per a les comarques gironines” i fan novament referència al fet que el pressupost del 2014 no inclou cap partida per a la redacció del projecte del nou hospital Josep Trueta de Girona. Geli no entén per què Esquerra pressiona a favor del projecte del nou hospital de Viladecans i en canvi deixa el Trueta de banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia