Educació

educació

Ripoll assumeix l'Escola de Música de Campdevànol

A petició de l'Ajuntament, la seu de Campdevànol tanca per reduir despeses

Els grups comarcals d'ERC i el PSC demanen a CiU que vetlli per mantenir el prestigi assolit

L'Escola Comarcal de Música del Ripollès ha invertit aquest curs el procés de descentralització començat fa uns anys, no per voluntat pròpia sinó a petició de l'Ajuntament de Campdevànol. Per reduir costos i millorar l'oferta, el consistori campdevanolenc ha decidit que els alumnes del municipi inscrits a l'escola de música es desplacin fins a la seu de Ripoll. Els responsables del consistori consideren que aquest servei és econòmicament inviable i insostenible.

L'alumnat campdevanolenc que desitgi continuar la seva formació musical a Ripoll disposa, no obstant això, del servei de transport interurbà entre els dos municipis de manera gratuïta. Es tracta d'una mesura que vol pal·liar l'esforç d'haver de fer el desplaçament, de prop de tres quilòmetres.

L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, justifica aquesta mesura per la necessitat de reduir costos. Tot i això, remarca que, al mateix temps, es millora l'oferta respecte a l'ensenyament que es podia impartir per a un nombre d'alumnes molt més petit a la seu campdevanolenca de l'escola. “La necessitat de mancomunar serveis, el reduït nombre d'alumnes que hi havia, i la proximitat amb la seu de Ripoll feien inviable continuar prestant el servei sense un cost afegit molt important per al consistori, que en la situació econòmica actual era inassumible”, manifesta l'alcalde. Des del seu punt de vista personal, “concentrar la docència implica un desplaçament però suposa una millora evident en l'oferta i redueix els costos de l'Ajuntament de Campdevànol en la línia d'evitar augments d'impostos”.

La regidora d'Ensenyament, Montserrat Portabella, sosté, per la seva banda que en la situació actual és indispensable garantir i millorar la docència escolar, però matisa que no poden continuar invertint diners en docències opcionals i extraescolars amb pocs alumnes.

LA XIFRA

4
són les seus que
té ara l'Escola de Música del Ripollès. A part de Ripoll, n'hi ha a Sant Joan, Planoles i Camprodon.

LA XIFRA

200
És el nombre
d'alumnes que té l'escola, els quals són representatius de bona part dels municipis ripollesos.

Aportacions materials i econòmiques

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Campdevànol, Montserrat Portabella, va informar que l'aportació del consistori a la seu que hi havia al municipi de l'Escola de Música del Ripollès era material, i també econòmica. “Cal tenir present que el consistori fins ara hi aportava, les sales, el seu manteniment i les despeses accessòries, i una part proporcional del cost de la quota de tots els alumnes campdevanolencs”, va manifestar la regidora.

En l'últim ple del Consell Comarcal del Ripollès, ERC va demanar informació sobre el tancament de la seu de Campdevànol. El president de l'ens, Miquel Rovira, va informar que havia estat una decisió del mateix Ajuntament per motius econòmics. El PSC i ERC van demanar que el tancament de la seu no fes minvar el prestigi i la qualitat assolits per l'escola durant anys d'esforços per poder-la crear i homologar.

L'escola té seus a Ripoll, Planoles, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. En total, aquesta escola descentralitzada té 200 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

700 aportacions ciutadanes per al futur parc de les muntanyes de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona