Educació

CASTELLAR DEL VALLÈS

Ernest Maragall estrena l'escola El Sol i la Lluna

El centre, que ha costat més de 5,3 milions, es va acabar a finals d'agost

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va visitar ahir per primera vegada de manera oficial Castellar del Vallès per inaugurar els dos nous centres educatius que han entrat en funcionament aquest mateix curs. En primer lloc es va dirigir a l'escola bressol municipal Colobrers, la segona del municipi d'aquesta condició, i més tard va veure acabada, i a ple rendiment, l'escola de primària El Sol i la Lluna, la construcció de la qual tot just va ser una realitat a finals d'agost.

Amb un cost superior als 5,3 milions d'euros, les obres de l'edifici de El Sol i la Lluna van tenir una aturada l'abril del 2009, a causa de la caiguda d'un mur de contenció en l'únic camí d'accés per a camions. La Generalitat i l'Ajuntament, amb una aportació de 278.900 euros cadascun, van poder reparar els danys a temps per arribar a l'estrena del curs actual. Fins aquest curs, els alumnes estaven situats provisionalment en barracons a l'escola Sant Esteve.

“És un dia d'emocions contingudes”, va manifestar la directora del centre, Montserrat Safont, mentre que Maragall va remarcar la importància de poder disposar d'una escola “en ple centre”. A causa del desnivell, l'edifici de El Sol i la Lluna era més difícil d'executar del que és habitual. El centre és de dues línies i té capacitat per a 450 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.