Educació

Primera tongada de retorn a les escoles nord-catalanes

Els centres d'ensenyament comencen a obrir avui, tot i que fins dilluns no s'aplicarà l'horari habitual

Les vacances ja s'han acabat per als alumnes nord-catalans. I és que avui s'han obert les portes d'algunes escoles de primària, maternal, col·legis i liceus. El nou curs escolar s'ha encetat avui amb un total de 79.999 alumnes repartits pels diferents centres, públics i privats, de la Catalunya del Nord. Moltes escoles comencen avui, i d'altres, demà; però no fan totes les hores lectives. L'horari habitual s'aplicarà dilluns, a tots els centres educatius. Hi ha centres que programen el retorn a l'escola de manera que uns cursos comencen avui i d'altres demà. És el cas, per exemple, del col·legi Jean Moulin d'Arles. Els alumnes de sisè grau comencen avui, mentre que els graus 3, 4 i 5 no s'incorporen fins demà.

La tornada a l'escola s'ha fet amb normalitat, exceptuant els nervis i plors d'alguns dels més menuts i de la queixa dels sindicats. Aquests han criticat que, tot i que el nombre d'alumnat ha augmentat aquest curs respecte l'anterior, s'han tancat onze classes.

El transport dels alumnes per anar de casa a l'escola no pateix modificacions. Es manté, així, el servei que oferia Compagnie des Transports Perpignan Méditerranée.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.