Educació

Educació

Arrenquen els actes del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Una xerrada a la biblioteca Tecla Sala inaugura la celebració de la diada que vol trencar estereotips

Els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència arrenquen demà a l’Hospitalet amb una xerrada a la biblioteca Tecla Sala, a les 18.30, titulada “Un viatge per la història de la ciència amb perspectiva feminista”. En aquesta ponència, organitzada per LHCiència, es posarà l’èmfasi en la participació de les dones i la seva relació amb importants descobriments, i també en les barreres i mecanismes d’invisibilitat que s’han trobat al llarg de la història, segons fonts municipals.

El dia internacional és l’11 de febrer, i durant aquesta setmana a l’Hospitalet s’han convocat diversos actes. Vuit científiques de l’IDIBELL pujaran a l’escenari en una nova edició de l’sLHam dijous 8 de febrer, a les 19 hores a l’Auditori Barradas. Les vuit professionals tractaran de fer més accessible la ciència mitjançant monòlegs en clau d’humor, i la recaptació de l’acte estarà destinada a la recerca biomèdica de l’IDIBELL. Divendres hi haurà una altra activitat de divulgació científica en espais insòlits. En aquest cas, a la parada de bus del carrer d’Enric Prat de la Riba amb la rambla de la Marina, on dues dinamitzadores del Grup de Perspectiva de Gènere de l’Associació Catalana de Comunicació Científica posaran de manifest durant la tarda el paper de dones científiques catalanes a la societat.

A banda, a escoles i instituts de la ciutat es duran a terme activitats diverses al voltant del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, com les xerrades que dones científiques del programa #100tífiques impartiran a diversos centres educatius. O les que formen part de la cinquena edició del programa anual Inspira STEAM, que vol trencar estereotips i acostar els estudis científics i tecnològics a les alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva