Educació

Simó convoca els sindicats en una reunió de la taula sectorial el pròxim dimarts

La consellera d’Educació recorda que ja va tenir trobades amb els representants dels treballadors al juny i al juliol i que no pot revertir les retallades fins que no tingui clar els pressupostos del 2024

USTEC manté la convocatòria de vaga per al 6 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha rebutjat mantenir una reunió específica amb els sindicats, com reclama USTEC-Stes, per tancar un acord sobre les reivindicacions que ja estaven negociant amb l’anterior conseller, Josep González Cambray, perquè defensa mantenir el contacte amb els representants dels treballadors que formen part de la mesa sectorial. De fet, ha anunciat una reunió per al pròxim dimarts, 5 de setembre, just un dia abans de l’inici de curs, per poder explicar les novetats que hi haurà. “No vull que sàpiguen les novetats per terceres persones”, ha assegurat la consellera en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

Simó ha remarcat que no vol parlar amb els sindicats “a través de les ones” i ha defensat que amb els sindicats “hi parlo tan al Consell Escolar on hi son representats” com en la mesa sectorial, que assegura ara s’ha ampliat amb la incorporació de la CGT tot i que hi ha sortit la Intersindical per qüestió de representació.

Simó ha recordat que es va reunir amb tots els sindicats integrats en la mesa sectorial durant els mesos de juny i juliol i que ara ha convocat una nova reunió de la mesa per explicar inici curs als sindicats.

També ha volgut remarcar que durant els reunions mantingudes al juny i al juliol “ja els vaig dir que en aquest moment no tinc l’ escenari pressupostaris del 2024 per poder prendre decisions sobre quina reversió de retallades puc fer al mateix temps que aprofundeixo en escola inclusiva, etc. Quan tingui els escenaris pressupostaris podré saber què puc fer”, ha assegurat.

També ha afirmat que “els sindicats sempre em tindran al seu costat perquè formen part de la defensa dels drets dels docents i de tot el personal que treballa per departament d’Educació”.

Precisament el sindicat USTEC-STEs (IAC) va anunciar dilluns que manté la convocatòria de vaga per al dimecres 6 de setembre, dia en què arrenca el curs 2023-2024, davant la manca d’acord amb el departament d’Educació. El sindicat va anunciar aquesta aturada el mes de juny després de no haver assolit cap acord amb la nova consellera d’Educació. Les principals exigències del sindicat són el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. Segons va explicar dilluns la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, a l’ACN, ambdues parts no s’han tornat a reunir des del juny. Dies abans de la reunió, des d’USTEC es va dir que les negociacions estaven “molt avançades” i que tancar un acord era possible, ja que només quedaven per “polir” punts específics. La trobada, però, va quedar sense acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia