Educació

La UdG i l’Ajuntament de Sant Gregori creen una càtedra sobre el llenguatge i el moviment del cos

Coreògrafs, ballarins i pedagogs de la dansa faran formació a docents i alumnes

La Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de Sant Gregori han creat la càtedra Moviment i Llenguatges. L’objectiu és investigar projectes educatius que consolidin un model de llenguatge que integri el cos i el moviment. La càtedra es basa en la necessitat de desenvolupar la competència motriu a l’escola i també dins de la família o els entorns socials. A partir d’aquest moviment es vol incentivar la creativitat, la dansa, la cooperació i el treball emocional. Per fer-ho possible, la càtedra impulsarà investigacions en l’àmbit i estratègies pedagògiques. A més, es promouran convenis amb les escoles per tal que docents i alumnes rebin formació per part de coreògrafs, ballarins i pedagogs de la dansa.

La càtedra Moviment i Llenguatges s’integrarà en la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. A través d’aquests estudis, la universitat vol “teixir lligams” amb els actors i agents implicats en l’educació formal i no formal de Sant Gregori i també de la Vall del Llémena. El rector de la UdG, Quim Salvi, assegura que aquesta càtedra serà “un centre de referència a l’entorn del moviment i la dansa com a llenguatge bàsic” amb finalitats educatives, culturals, de salut i de benestar.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Gregori, Joaquim Roca, ha destacat que la UdG no és només la universitat de la ciutat de Girona, sinó “de tot el territori” i una mostra és la càtedra que es farà amb l’Ajuntament de Sant Gregori. Roca també ha destacat que aquests estudis ajudaran a millorar “el benestar i la salut a partir del moviment”.

De fet, la càtedra parteix de la base de veure el moviment com un recurs educatiu a partir del qual arribar a molts punts diferents. Un d’ells és la promoció de la creativitat en disciplines artístiques, com per exemple la dansa. Però aquest moviment també pot servir per fomentar un desenvolupament sostenible, portar una vida més activa i lluitar contra el sedentarisme de la població.

Els estudis impulsaran estratègies pedagògiques per fomentar l’aprenentatge científic i la innovació. També treballarà per promoure l’autonomia i la creativitat i investigarà sobre els llenguatges partint del moviment com a espai fonamental per a l’aprenentatge. Per altra banda, aquest conjunt d’investigacions i recerca es plasmarà en articles que preveuen tenir un impacte internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona