Educació

Càtedra del suro de la UdG a Palafrugell

La dirigirà la doctora Rosa Ros, professora d’història econòmica

La Universitat de Girona, l’Ajuntament de Palafrugell i el Museu del Suro de Catalunya, amb seu a la població, han presentat la nova Càtedra d’Estudis del Suro, per impulsar la recerca multidisciplinària (tant de l’àmbit humanístic i social com del científic i tècnic), però també sumar i potenciar esforços intel·lectuals i d’infraestructura que fan les institucions en la recerca sobre el material i el seu retorn social i ambiental.

La directora de la càtedra serà, en els inicis, la doctora Rosa Ros, professora titular d’història i institucions econòmiques a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG. Ros forma part del grup de recerca sobre Història de les societats rurals, dins de l’Institut de Recerca Històrica i ha publicat diversos estudis sobre l’expansió econòmica des dels tallers cap a les primeres indústries sureres, entre els segles XVIII i XIX i les grans empreses a principis del segle XX.

Patrimoni i divulgació

La càtedra arrenca amb vocació d’esdevenir una plataforma per vincular l’expertesa universitària amb les demandes de recerca per part d’empreses o institucions del sector. També posaran en marxa un premi, el Santiago Zapata, per a alumnes i investigadors, i volen impulsar un centre de documentació sobre el món surer, col·laborar en l’inventari del patrimoni mobiliari, immobiliari i humà, i implicar-se en l’organització de conferències, jornades, seminaris i congressos sobre la matèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia