Educació

El SEPC convoca una vaga per al 16 de desembre contra la ‘llei Castells’

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalana afirma que la reforma universitària que impulsa el ministre és una “greu amenaça” per al sistema públic

L’organització denuncia que la llei de convivència universitària és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i “criminalitzar” la protesta

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per al dijous 16 de desembre una vaga als instituts i universitats com a rebuig a la llei Castells, que veuen com una “greu amenaça” per al sistema públic.

L’organització estudiantil considera que la llei, impulsada pel ministre Manuel Castells, es presenta com a “progressista, moderna i adaptada als canvis” de la societat, però que a la pràctica concep l’educació com una “mercaderia”. Segons ha explicat la portaveu de l’organització, Marta Daviu, la reforma “facilita les quotes de poder de les empreses dins de la universitat”.

A parer del sindicat, la Llei Orgànica del Sistema Universitari, que el ministre va presentar a l’agost i que ha de substituir la del 2001, retalla “enormement la representativitat i el poder de decisió de les estudiants”. A més, alerta que el projecte “omet qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l’accés a la universitat”.

També denuncia la llei de convivència universitària, que la Comissió d’Universitats del Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana. El SEPC adverteix que és un “intent directe de desarticular” el moviment estudiantil i de “criminalitzar-ne” els mecanismes de protesta. L’organització creu que aquesta llei “amenaça amb la vulneració de drets tan importants com la llibertat d’expressió, d’associació i de manifestació”.

La portaveu del sindicat espera que la convocatòria d’aturada acadèmica sigui un “èxit”, ja que la llei també ha recollit crítiques de professors i rectors.

El SEPC té previst organitzar una manifestació unitària a Barcelona el dia 16 i diverses mobilitzacions al territori, així com altres protestes durant les setmanes prèvies a l’aturada.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona