Educació

Una escola de Palafrugell es planta contra els ocupes

Les famílies de la Barceló i Matas amenacen de no dur els infants a classe fins que no es desallotgin les velles cases dels mestres, ocupades

L’alcalde diu que han cursat denúncia i que l’ordre judicial s’ha ajornat

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola d’infantil i primària Barceló i Matas de Palafrugell amenaça de deixar de dur els infants a classe o de fer altres accions de protesta fins que es desallotgin els antics habitatges per a mestres, sense ús fins fa un any i actualment ocupats de manera il·legal. Fonts de l’entitat, que aplega els progenitors de l’alumnat, es queixaven ahir que la situació està encallada i que ha empitjorat en el nou curs.

L’actitud dels ocupes no és adversa amb els menors, però les famílies es queixen que hi interactuïn amb conductes com ara fumar marihuana als patis que limiten amb el centre educatiu. També alerten del comerç amb estupefaents o de la progressiva acumulació de ferralla, andròmines i animals –alguns gats i conills campen pel pati de l’escola.

L’alcalde, Josep Piferrer, admetia ahir que estan al cas de la situació i que l’han denunciada judicialment, “però les ordres de desallotjament dictades fins ara s’han ajornat”. Piferrer lamentava no poder-hi fer res més que accelerar la presència de la Policia Municipal davant qualsevol avís, i limitava la presència d’ocupes a només un dels sis habitatges buits, que són de titularitat del municipi.

Des de l’AFA, després de les queixes al Consell Escolar, el consistori i Educació, que també els insta a esperar l’actuació judicial, ja estudien la via de les protestes actives com a única eina de pressió per resoldre el conflicte. Fonts de l’entitat, després de la denúncia mediàtica, sospesaran aquesta setmana si la crida a no dur els alumnes a escola té prou suports entre la comunitat. I també es plantegen una tancada al centre o altres accions de protesta.

LA XIFRA

1
any
fa que es van començar a ocupar cases dels mestres de l’escola Josep Barceló i Matas, i una està pendent de desallotjar.

El municipi vol rehabilitar els habitatges

L’alcalde, Josep Piferrer, explicava ahir que, a més de ser titulars dels antics habitatges dels mestres, un cop van perdre la seva funció original havien decidit començar-los a rehabilitar per donar-los nous usos, com ara equipaments. De fet, Piferrer explicava que una de les residències ja havia estat reformada, amb la intenció de cedir-la a la Fundació Josep Pallach, i entre els nous usos també planejaven cedir-ne una altra a l’AFA, com a seu física i operativa, ja que estan situats al llindar amb el centre educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses